Hoe Is Het Met Patrick - Technical Consultant bij NEH

Gepubliceerd op: 05-03-2020

Patrick, Technical Consultant bij NEH, kwam in november 2018 aan het woord in ‘De Week Van’. Hierin vertelde hij dat hij zich jarenlang had gespecialiseerd in infrastructuur en Microsoft servers. 

Toen de ontwikkeling naar de cloud opkwam, heeft hij zichzelf omgeschoold richting cloud vaardigheden. En dat is precies waar hij twee jaar geleden bij NEH mee aan de slag ging en waar hij vandaag de dag nog verder in gespecialiseerd is.

In deze serie wordt teruggeblikt op wat er de afgelopen tijd met collega’s is gebeurd die we eens spraken in ‘De Week Van’. Waar zijn zij nú zoal mee bezig, zijn er nog ontwikkelingen geweest en hoe zetten zij zich vandaag de dag in om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Het zijn drukke tijden, maar Patrick maakt tussen telefoontjes, overleggen, klantbezoeken en workshops graag tijd vrij om even bij te kletsen voor deze eerste editie van “Hoe is het nu met…?”. Een van de eerste vragen die wij hem stellen, is hoe zijn werkzaamheden er twee jaar geleden bij de start van zijn dienstverband bij NEH uitzagen. Patrick vertelt ons: “In het begin was ik voornamelijk bezig met de inzet van diverse clouddiensten. Ik zocht naar de meerwaarde die clouddiensten voor klanten konden hebben en hield de ontwikkelingen scherp in de gaten.” Op de vraag of er veel veranderd is antwoordt hij: “Ik ben nog steeds bezig met de inzet van clouddiensten, maar het grote verschil is echter dat ik mij nu ook heel praktisch bezighoud met hoe de klanten met de applicaties werken.” 


Hands-on informatie over ‘De moderne werkplek’ 

Patrick vertelt dat hij voor zijn dagelijkse werkzaamheden gebruikt maakt van verschillende Office 365 diensten; van Exchange en OneDrive, tot Teams, SharePoint en Yammer. Ook bij klanten wordt Office 365 steeds meer gebruikt en is er een behoefte ontstaan naar meer informatie over de mogelijkheden, optimale inzet en het praktische gebruik van de verschillende applicaties. Dus naast dat Patrick betrokken is bij het implementeren van Office 365 bij klanten, geeft hij nu zelf ook veel uitleg, trainingen en workshops hierover. “Klanten kennen mij voornamelijk van de inrichting en adoptie van de applicaties SharePoint en Teams. Daarnaast verzorg ik de Microsoft Discover Workshops op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.” 


Leren door te doen op Schiphol
 

De Office 365 specialist bij NEH deelt nu dus ook zijn kennis met de klanten die omschakelen naar het nieuwe werken en graag uitleg willen over de mogelijkheden. Tijdens de Discover Workshops bij Microsoft Nederland ontvangt Patrick steeds kleine groepjes medewerkers van klanten. In een halve werkdag licht hij in een hele praktische workshop waarbij de deelnemers zelf aan de knoppen van de diverse devices mogen zitten, uit hoe Office 365 werkt. “We brengen eerst in kaart waar de deelnemers behoefte aan hebben en gaan vervolgens heel praktisch met verschillende Surfaces aan de slag. We proberen alles uit en domme vragen bestaan niet.”   

Dat geeft een hele andere draai aan Patrick zijn werkweken. We vragen hem met welke afdelingen binnen NEH hij het meeste contact heeft als hij op kantoor is. Patrick: “Het meeste contact heb ik met collega’s ove algemene calls en informatievragen over Office 365. Verder heb ik veel contact met de afdeling Communicatie om zowel voor collega’s als voor klanten meer draagvlak voor Office 365 te creëren en kennis over de materie over te dragen. We schrijven teksten, organiseren bijeenkomsten, noem maar op!” 


Wat verwacht jij van de toekomst?

“Ik verwacht dat er steeds meer gebruik zal worden gemaakt van de Microsoft clouddiensten en dat onze klanten ook van ons verwachten dat wij hen hierbij begeleiden. De diensten en rollen van NEH zullen hierdoor denk ik steeds meer veranderen naar meer meedenken en mét de klant dan vóór de klant.” 


De paden op, de lanen in 

Patrick zijn agenda is door deze verschuiving in werkzaamheden wel veranderd. Hij probeert nog steeds hetzelfde dagritme aan te houden als voorheen; het meeste denkwerk in de ochtend en ’s middags reserveren voor vergaderingen, verslagen en to do lijsten. Maar door de vele workshops, lezingen en trainingen is hij regelmatig buiten de deur. Op donderdagmiddag is hij vrij om even bij te tanken en te genieten van de natuur en zijn honden. Hij wandelt graag grote stukken met zijn geliefde huisdieren. “Ook dit jaar sta ik ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse en ben ik hiervoor in training.” Wat Patrick verder voor ontspanning doet? “Ik ben minder TV gaan kijken en heb ik het lezen herontdekt.”