De week van Younes Dimna – Netwerkbeheerder bij NEH

Gepubliceerd op: 23-11-2021

Voor deze editie ‘De Week Van’ een interview bij NEH in Leusden met Younes Dimna.

Begonnen als stagiair en vervolgens een aanbod gekregen om voor NEH te werken. Echter alleen werken, is niet voldoende, want Younes volgt op 1 dag in de week ook nog een online opleiding. Dus ervaring en kennis opdoen in praktijk en theorie is hem op het lijf geschreven. Daar komt bij dat Younes bij NEH gestart is in de Corona periode, waardoor thuiswerken al snel de nieuwe realiteit werd.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

"Op 1 februari 2020 ben ik begonnen als stagiaire bij NEH voor de duur van zes maanden tot augustus. Vanwege Corona heb ik toen maar 1 maand op kantoor kunnen werken. Daarna heb ik, zoals zo veel anderen, noodgedwongen vanuit huis gewerkt. Dit is ook prima gegaan. Ik liep stage op de afdeling Netwerkbeheer. Dit is wederzijds goed bevallen, waardoor ik van NEH een contract kreeg aangeboden. Bij NEH krijg je de kans om door te groeien, ook vanuit een stage plek. Zo is dit mijn eerste baan na mijn school, het Mbo college in Almere, waar ik de driejarige studie netwerkbeheer heb voltooid."

Maandagochtend gaat de wekker en dan?
"Toevallig werk ik op maandag niet. In de middag volg ik een online cursus bij het NTI voor netwerktechniek en beheer. Dat is een eenjarige Hbo-opleiding. Begin volgend jaar verwacht ik examen te kunnen doen.
In augustus volgend jaar hoop ik op een vaste aanstelling bij NEH, waar ik dan full time aan de slag wil gaan."

En op andere dagen?
"Dan haast ik mij uit bed en pak ik de trein vanuit Hilversum naar Amersfoort. Een rit van slechts 12 minuten. Dan pak ik of de bus of de fiets als ik een frisse neus wil halen. Bij heel slecht weer wordt het toch wel de bus.
Vanwege mijn studiedag werk ik vier dagen voor NEH en alle vier in principe op kantoor. Meestal zitten we met zijn tweeën op de grote afdeling, omdat veel collega’s thuiswerken. Zelf vind ik het wel fijn om op kantoor te werken, je hebt makkelijk en snel contact met collega’s, handig om iets te bespreken of te vragen. Soms is het ook niet werk gerelateerd hoor, het is op kantoor gezellig en dat bevalt me goed.

Dinsdag- en donderdagavond ga ik na mijn werk sporten. Ik fitness graag en dat wissel ik af met cardiotrainingen. Vanwege een knieblessure ben ik vorig jaar van veldvoetbal overgegaan naar zaalvoetbal in Hilversum. Dus ja, ik sport graag."

Hoe ziet jouw weekend eruit?
"Vrijdagavond spreek ik vaak met vrienden af voor een drankje en om te relaxen. Zaterdag is hetzelfde recept. Het is altijd wel gezellig, we hebben in ieder geval allemaal genoeg te bespreken.
Op zondag heb ik in de middag een zaalvoetbalwedstrijd in de regio - door heel Noord-Holland. In de avond wil ik nog wel eens gamen op mijn pc of PlayStation. En dan is het weekend zo weer voorbij."

Werk in coronatijd
"Toen ik bij NEH begon met mijn stage, heb ik welgeteld 1 maand op kantoor gewerkt. De overige vijf maanden werkte ik vanuit huis. Sinds ik van NEH mijn contract heb gekregen in augustus 2020 werk ik 4 dagen per week op kantoor.
Ik overleg en bespreek veel met collega’s, vaak ook via Teams. Zo heb ik wekelijks overleg met collega’s van de afdeling Netwerk, de NEH engineers en mijn leidinggevende via Teams over de voortgang van lopende projecten, zaken die nog gedaan moet worden etc. Zo informeren we elkaar en weet iedereen wat er gedaan moet worden, wie wat oppakt en wat de status is van elk project.
In coronatijd is er veel gewijzigd en gaat er heel veel anders, wat leuk is om te zien, is dat NEH hier tijdig op ingesprongen is, door iedereen een goede werkplek te bieden, binnen de mogelijkheden."

Het leukste aan mijn baan
"Ik kan veel leren op school, maar zeker ook bij NEH in mijn functie. ICT is een boeiende wereld, die nooit stilstaat en zich blijft ontwikkelen.
Verder test ik veel, configureer hardware en ondersteun het netwerkteam. Ook heb ik migraties bij klanten meegemaakt, vooral in het begin van mijn contractaanstelling. Wellicht dat dat straks ook weer meer kan.
Eigen initiatief wordt hier enorm gewaardeerd. Dit spreekt mij dan ook bijzonder aan. Daarbij heb ik veel vrijheid in mijn werk, ook om te leren. Zo heb ik ook trainingen gedaan, zoals Fortinet, voor firewalls en netwerk infrastructuur."

Waarom willen mensen werken bij NEH?
“Bij NEH krijgen we de vrijheid en verantwoording. Ik voel me hier goed thuis, de sfeer is prettig en de collega’s zijn leuk.
Regelmatig organiseert NEH wel iets leuks, een barbecue, heerlijke saté als lunch of wat lekkers bij de koffie. Toen we massaal thuiswerkten, stuurde NEH geregeld wat leuks op, om iedereen hart onder de riem te steken. Ik kan NEH dan ook van harte aanbevelen!”