De Week Van Yordi - Servicedeskmedewerker bij NEH

Gepubliceerd op: 04-09-2018

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze editie van ‘De week van’ spreken we Yordi, een nuchtere jongen uit Wezep die wel van een dolletje houdt.

Wat voorafging 

De carrière van Yordi begon in Spanje. Samen met zijn ouders brengt hij daar zijn zomervakanties door, net zoals Gerrit, operationeel directeur van NEH. Yordi’s ouders en Gerrit zijn goed bevriend en zoeken elkaar regelmatig op tijdens de vakanties. Op de camping vroeg Gerrit aan Yordi of hij toevallig nog een stageplek zocht. En zo is het balletje gaan rollen.


Van Support naar Servicedesk
 

Een jaar geleden begon Yordi als stagiair op de afdeling Support en sinds februari werkt hij op de Servicedesk. Tijdens zijn stage werd Yordi al gauw een waardevol onderdeel van NEH. “Ik heb veel meegekeken met de jongens en heb ze zoveel mogelijk ondersteund. Daarnaast voerde ik opdrachten voor de Servicedesk uit. Ook ben ik bij klanten op locatie geweest, zo heb ik bijvoorbeeld de nazorg gedaan bij Vincent van Gogh. Verder heb ik een dagje met de engineers meegelopen en heb ik bij Beheer gezeten. In een korte tijd heb ik veel gezien en meegemaakt.”

Vanwege Yordi’s enthousiasme en inzet, werd hem aangeboden het MCSA Windows Server 2012 certificaat te behalen. “Iedere ochtend van 7.00 tot 9.00 leerde ik met oortjes in voor het examen.” Yordi haalde keurig zijn examen en daarom kon hij aan de slag bij de Servicedesk.


Maandag
 

“Maandag om 4.55 gaat de wekker. Dan spring ik eerst onder de douche om wakker te worden. Daarna de kleren in, een klein rondje lopen met de hond en gauw een broodje naar binnen werken. Collega Joey haalt me op of ik hem, we wonen een paar straten bij elkaar vandaan. Dan kachelen we voor de file naar NEH. We zijn rond 6.15 á 6.30 op kantoor. Ik zet alle schermen en pc’s aan en check of de monitoren lopen. Ik pak nog wat te drinken en maak een klein praatje met collega’s. Officieel begin ik om 7.00 maar vaak start ik al voor m'n werktijd.”


De rest van de week
 

Maandag is de drukste dag op de Servicedesk. “Er wordt veel gebeld, waardoor meldingen veelal blijven liggen. Die komen dinsdag aan bod. Op woensdag werken veel gebruikers thuis, wat een werkdag voor mij toch anders maakt. Het voelt dan rustiger. Donderdag is het weer wat drukker, want veel woningcorporaties sluiten vrijdag om 12.00 uur. Vrijdag is daarom over het algemeen rustig. Ik kan dan dieper in een melding duiken. We hebben ook specifieke meldingdagen waarop tweedelijns alleen wordt ingeschakeld als het echt nodig is.”

“Een vaker voorkomende melding is dat gebruikers niet kunnen inloggen. Dat is een kwestie van een wachtwoord resetten of ontgrendelen. Maar er komen ook meldingen voorbij die ik nog nooit heb gezien. Dat is echt uitzoekwerk en dan zit ik weleens met de handen in het haar. Waar moet ik nou zoeken? Achteraf blijkt het soms heel simpel. Ik krijg wel een glimlach op m’n gezicht als ik zo’n lastige melding uiteindelijk heb opgelost. Dan kan ik de klant kan opbellen om te vertellen dat het weer werkt. Dat vind ik fijner dan mailen. Door te bellen kan ik direct meekijken en de melding sluiten.”


TOPdesk
 

In juli ging het nieuwe NEH klantportaal live. “Ik denk dat TOPdesk een goede stap is. Klanten kunnen nu zelf hun meldingen inzien. Ik merk dat er daardoor minder telefoon is en zo kunnen wij meer meldingen afhandelen. Zelf ben ik veel bezig met het inrichten van de kennisbank in TOPdesk. Deze afwisseling in mijn werk geeft me een soort rust. Ik ben dan even niet aan het bellen en kan zelfstandig aan het werk.”


Weekend
 

Samen met Joey rijdt Yordi rond 15.30 naar huis. “Mijn avonden bestaan veelal uit series kijken, FIFA spelen en voetbaltraining. Dat staat nu op een lager pitje, maar ik speelde hiervoor op een aardig hoog niveau. Ik merkte aan mezelf dat het zwaarder werd in combinatie met werk. Daarom heb ik besloten lager te gaan spelen.”

“In het weekend ben ik met mijn vriendin. Zij woont in Groningen, een uurtje rijden van deur tot deur. Er zijn plannen om over een tijdje samen een huis te kopen. Het is altijd mijn droom geweest om in de binnenstad van Amsterdam te wonen.” Yordi is dan ook een trouwe supporter van Ajax. Hij gaat al 17 jaar naar elke thuiswedstrijd. “Ik sta vooraan, links van het goal. Ik ga samen met mijn vader en vaak komen we bekenden uit Wezep tegen.”

Yordi doet het daarnaast goed op Instagram. “Ik ontvang regelmatig berichtjes van bedrijven die een samenwerking willen aangaan of een kortingscode willen geven. Als bijvoorbeeld vier mensen iets kopen met mijn kortingscode, krijg ik gratis spullen. Het scheelt dat mijn vriendin foto's maken leuk vindt en ze goed kan bewerken. Daarnaast heb ik nog een account voor mijn eigen fotografie.”


Doorgroeien
 

“Mijn plan is om over een paar jaar support engineer of engineer te worden. Mijn probleem is dat ik alles leuk vind. Als ik een keuze moet maken, ga ik voor het technisch inrichten. Dat je iets vanuit niets opbouwt en kunt zeggen: ‘dat heb ik gemaakt’.”


Wil jij ook klanten uit de brand helpen met je IT-skills?
 

Join the club! Bekijk hier de vacature voor Servicedeskmedewerker.