De week van Sanne Bessem - Business Support medewerkster bij NEH

Gepubliceerd op: 14-02-2022

Voor deze editie ‘De Week Van’ een interview via Teams met Sanne Bessem.

Sanne is ooit begonnen als flexwerker bij Solcon. Ze studeerde toen HBO Bedrijfskundige Informatica. Helaas heeft ze door omstandigheden de studie niet kunnen afmaken en is ze full time bij Solcon aan de slag gegaan. Daarna heeft ze enkele jaren bij Reflex Systems gewerkt in de automatisering voor de voedselindustrie in Almere.

Eerste vraag voor deze enthousiaste Lelystedeling is hoe ben je uiteindelijk terecht bent gekomen bij NEH?

“Vanuit mijn vriendengroep werd ik getipt op een openstaande functie bij NEH. Daar heb ik toen op gesolliciteerd en ben ik na 2 gesprekken aangenomen. Destijds ben ik begonnen als Servicedesk medewerkster en na een aantal jaar ben ik Service coördinator geworden. Vervolgens heb ik een soort van Teamleider functie vervuld en ben ik een tijd Manager Service & Support geweest. Vandaar uit ben ik gegroeid naar mijn huidige functie, die van Business Support medewerkster.”

Persoonlijk contact is belangrijk
Sanne vertelt: “In april 2011 ben ik bij NEH begonnen, toen NEH al in het huidige, fraaie pand zat. Ik stel offertes op, ik regel bestellingen voor klanten en intern verdeel ik de hardware en accessoires voor werkplekken bij NEH.

Samen met mijn collega Guido regel ik het functioneel beheer voor de TOPdesk applicatie voor NEH. Bij vragen van de Servicedesk ben ik voor collega’s eerste aanspreekpunt. Zo heb ik veel contacten met klanten, leveranciers én collega’s, dat maakt het leuk en afwisselend.”

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Maandagochtend gaat de wekker en dan? 
“Als ik thuis werk dan spring ik om 06:00 uur uit bed en om 05:00 uur als ik naar de zaak in Leusden ga. Ik start namelijk om 07:00 uur en dan vind ik het wel prettig om vroeg op te staan en in alle rust een kop koffie of thee te drinken. Een van mijn eerste taken is het uitschrijven van mijn to do list voor die dag. Dat maakt de planning overzichtelijk en zo weet ik wat de taken zijn om uit te voeren. Vervolgens lees ik alle mails door en eventueel zet ik die erbij op mijn to do lijst. Soms moet ik prioriteiten stellen, waardoor er taken doorgeschoven moeten worden naar de volgende dag. Het voordeel van de to do lijst is, dat ik vrijwel niets vergeet qua taken etc.

Maandag verschilt niet veel van de andere dagen. Dinsdagochtend heb ik afdelingsoverleg met mijn collega’s Rein, Viola en Frans over lopende zaken, aandachtspunten, worden eventuele prioriteiten verdeeld en wordt besproken waar men elkaar kan ondersteunen. Mijn taken werk ik weg op basis van mijn prio’s.

Het leukste aan mijn baan
“Het sociale aspect met collega’s, klanten en leveranciers. Daarbij zeker ook de juiste prijzen en levertijden kunnen vinden voor de bestellingen van klanten. Dat laatste is wel eens een uitdaging, zeker met de huidige tekorten van de chips. Soms is het veel uitzoekwerk om de klanten te kunnen leveren wat ze willen/nodig hebben, zodat ze verder kunnen met hun werk. Maar dat maakt het wél uitdagend!”

Wat zijn je hobby’s of bezigheden naast het werk?
“Los van corona en de operaties aan mijn hand, vind ik het heel leuk om te poolen. Hopelijk kan ik dat binnenkort weer oppakken. En natuurlijk Formule 1! Vorig jaar was een fantastisch jaar met de juiste ontknoping. Ik kijk wel uit naar het nieuwe seizoen met de nieuwe auto’s. Wat mij betreft mag het nieuwe seizoen wel beginnen.

Daarnaast ga ik graag met een groep vrienden naar ‘metal’ bandoptredens of gewoon thuis gezellig kaartspellen spelen en dan niet de gewone kaartspellen, maar ‘Exploding Kittens’, ‘Unstable Unicorns’ of ‘Lamas Unleashed’. Met veel variabele spelregels, dat maakt het juist dynamisch.

“Muziek vind ik ook heel prettig, afhankelijk van mijn stemming of waar ik mee bezig ben, luister ik metal, maar ook hardstyle en popmuziek uit de Top 40, dus best uiteenlopende muziekstijlen. Naast muziek vind ik Netflix leuk en ontspannend! Drive to survive is voor mij een topper, tja Formule 1 hè! Ik kijk wel veel series, meer dan films. Breaking Bad is een goede serie, een echte aanrader.”

Elk nadeel heeft zijn voordeel
“In de Corona periode heb ik veel klussen in huis uit kunnen voeren, die maar bleven liggen. Zoals het compleet restylen van de computerkamer. Vervolgens ook maar de slaapkamer er achteraan gedaan. Als ik dan toch thuis zit, vind ik het leuk om klussen die blijven liggen, te gaan doen. Het sociale leven staat in die periode toch op een lager pitje…

Als er na de Corona meer mogelijk is, wil ik ook weer meer kunnen sporten.

Ook speel ik nog wel regelmatig online een kaartspel met mijn collega Stephen, Support engineer bij NEH.”

Waarom willen mensen werken bij NEH?
“Vanwege de positieve, ontspannen en prettige werksfeer en dat samen met leuke collega’s. Daarbij vind ik mijn werkzaamheden heel leuk. Wil je doorgroeien bij NEH, dan is die mogelijkheid er ook, dit heb ik zelf ook gedaan. Tot slot is het sociale aspect voor mij heel belangrijk en de laagdrempeligheid qua contacten door alle lagen van NEH heen. Het is niet voor niets dat ik al bijna 11 jaar tevreden bij NEH werk!”