De Week Van Rob - Technical consultant bij NEH

Gepubliceerd op: 04-06-2020

Voor ‘De Week Van’ van de maand juni, startten wij een videogesprek in Microsoft Teams met Rob. Rob is de “nieuwste” aanwinst binnen het team Consultancy en is in november vorig jaar gestart bij NEH. 

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

De nuchtere Hattemer was natuurlijk nog maar vier maanden in dienst toen hij al vanuit huis moest gaan werken. Niet even binnenlopen met een vraag, maar je vragen opsparen en een/een paar keer per dag (video)bellen met je collega’s om de materie goed in de vingers te krijgen.

Om te beginnen zijn we heel nieuwsgierig hoe Rob bij NEH terecht is gekomen. Hij vertelt dat hij een tip kreeg vanuit zijn netwerk: “Een gezamenlijke klant van NEH en mijn oude werkgever kwam ter ore dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging”. Na een telefoontje met deze corporatiemedewerker die Rob en NEH wel goed bij elkaar vond passen, realiseerde Rob zich dat hij ooit contact had gehad met Ben (van Schaik, één van de oprichters van NEH). Rob werd voorgesteld aan Stefan Vogelaar, onze Manager Consultancy en Engineering, en twee weken later was de zaak in kannen en kruiken. Zo snel kan het gaan!


Rob zorgt voor verbinding

Als Technisch consultant is Rob betrokken bij de verschillende klantvragen die bij NEH binnenkomen. Door zijn specifieke achtergrond komen nagenoeg alle connectiviteitsvragen bij hem terecht. Denk hierbij aan vragen over snellere internetverbindingen, redundantie, beveiliging van werkplekken, netwerk infrastructuur (routers, switches, wifi etc). Daarnaast is hij als consultant natuurlijk betrokken bij offertetrajecten. Hierin wordt de visie over ‘De moderne werkplek’ verder uitgewerkt tot een compleet voorstel. Rob: “Je ziet in de nieuwe trajecten dat klanten overtuigd raken van de voordelen van outsourcing bij een gespecialiseerde partner, en één van de standaard eisen is tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Steeds meer corporaties nemen, ten behoeve van optimale flexibiliteit en een betere integratie met oplossingen zoals Teams, afscheid van een op Citrix gebaseerde oplossing. Wij merken dat onze visie aanslaat!”


1 tegen 100

“Het leukste aan mijn werk vind ik het klantcontact, de afwisseling in de dienstverlening en de verschillende cases waar ik mee bezig ben.” Rob zit veel met klanten aan de telefoon en normaal gesproken gaat hij ook regelmatig langs bij klanten op locatie. “Dat is door Corona nu even veranderd in veel Teams-overleggen, waarbij we klanten dus nog steeds regelmatig spreken en ‘zo persoonlijk mogelijk’ proberen te benaderen met videobellen.” Rob probeert toch ook regelmatig naar het kantoor van NEH in Wezep te komen. “Daar heb ik rust, een functioneel ingerichte werkplek en handig overleg met de enige andere aanwezige collega Gerrit (Operationeel Directeur NEH).” In korte tijd wel een hele verandering voor een nieuwe medewerker; van een vol kantoor in Leusden met genoeg collega’s om al je inwerkvragen aan te stellen, naar thuis werken of op kantoor Wezep met slechts één collega in de buurt.


Maandagochtend gaat de wekker en dan?

“Eerst douchen, ontbijten en dan stap ik op de fiets! Met 10 minuten sta ik op het kantoor in Wezep. Daar check ik in de mail en Teams wat er allemaal gebeurd is. Vervolgens controleer ik in de agenda wat er voor vandaag op de planning staat. Dan is het prioriteiten stellen en contact zoeken met Ben over lopende trajecten of advies. Zo zien op dít moment dus even alle dagen eruit.” Normaal gesproken heeft Rob niet echt een bepaalde regelmaat in zijn werkzaamheden en dat stemt hem gelukkig. “Ik vind het altijd prettig om een paar afspraken per week bij de klant te hebben; werkplek demonstraties geven, presentaties bij nieuwe klanten aan personeel geven, verhuizingen coördineren etc.”


Onze Bekende Nederlander

“De meeste mensen herkennen mij vaak als Cees Geel”, grapt Rob. "Je weet wel, die Nederlandse acteur van o.a Flikken Rotterdam." Blijkbaar ziet men Rob vaak als een lookalike. “Verder herkennen voornamelijk klanten met netwerk- of connectiviteitsvraagstukken mij, ik ben in ons team namelijk de aangewezen persoon om die op te lossen. De laatste weken ben ik ook veel bezig met MFA (Multi Factor Authenticatie) en SSPR (Self-Service Password Reset)”.


Hoe ziet jouw weekend eruit?

Normaal gesproken vinden we Rob zaterdag op het voetbalveld, dan fluit hij wedstrijden voor de oudste jeugd of senioren bij de VV Hattem. “Daarna sta ik voor of achter de bar. Sowieso ben ik één keer per maand op donderdagavond barkeeper bij de vereniging.” Zondag is voor Rob een rustige dag; uitslapen, visite, fietsen. “Ik heb een grote tuin en daar is altijd wat te doen!“, aldus Rob.


Waarom is NEH zo leuk?

"Mijn tijd bij NEH is nog maar kort, maar het mooiste moment tot dusver vond ik toch het winteruitje toen wij met het voltallige personeel naar de Winter Efteling gingen. Aangezien ik achtbanen erg leuk vind, heb ik mij daar kostelijk vermaakt! Verder speelt voor mij, dat je functie bij NEH niet in beton gegoten is. Er is ruimte voor ontwikkeling, zowel van jezelf als van de diensten bij NEH. Ik heb twaalf jaar werkervaring opgedaan bij een andere IT-werkgever, vanuit deze ervaring kijk ik kritisch op wat NEH doet en waarom. Dat wordt gewaardeerd. De filosofie is dat wanneer je een idee hebt, je deze rustig uit mag werken. Dat vind ik erg prettig.

Verder zijn kernwoorden voor NEH stabiliteit en continuïteit; de organisatie is al jaren stabiel en doet haar best om voorop te lopen in ontwikkelingen. Denk hierbij aan ‘De moderne werkplek’, waar momenteel veel corporaties naar overschakelen. Ik vind het leuk om bij een bedrijf te werken die met nieuwe ontwikkelingen bezig is en daar mijn steentje aan bij te dragen."