De Week Van Remy - Systeembeheerder bij NEH

Gepubliceerd op: 30-09-2018

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze editie van ‘De week van’ spreken we Remy. Een rustige, integere jongen met waardering voor NEH als werkgever.

Begonnen als stagiair 

Remy is sinds 6,5 jaar officieel in dienst bij NEH. Voorafgaand heeft hij een half jaar stagegelopen en een maand vakantiewerk verricht bij NEH: "Na mijn stage was vakantie verleidelijk, maar ik zag het ook wel zitten om wat bij te verdienen. Daarbij vond ik het gewoon leuk om bij NEH bezig te zijn."

Vervolgens ging Remy terug naar school om zijn laatste vakken af te ronden. “Meteen nadat ik mijn examens had gehaald, ben ik bij NEH begonnen."


Groei meegemaakt
 

Toen Remy binnenkwam bij NEH, was het pand een keer zo klein en lag het aantal medewerkers een stuk lager. Het team Beheer bestond uit drie medewerkers en een teamleider. "Moet je nu zien, het is een hele afdeling geworden. Ik vind het hartstikke mooi dat ik bij een bedrijf zit dat zo hard gegroeid is en blijft groeien. Het leuke is dat er nog steeds BBQ’s gegeven worden en de koelkast nog altijd vol staat met frisdrank. Het blijft een persoonlijke club, ondanks dat we verdrievoudigd zijn."

Remy ziet niet alleen veranderingen in de groei van NEH, maar ook in de toegepaste technieken. "We zijn altijd bezig om de laatste ontwikkelingen zoveel mogelijk in productie te nemen, zoals Full Flash Storage. Uiteraard hebben klanten hier veel baat bij op het gebied van performance, daarnaast vind ik het zelf mooi om met dit soort producten te werken.”


Variërende werkweek
 

De werkdagen van Remy variëren. “Mensen zeggen wel eens: 'Ik zou geen kantoorbaan willen, want dan is iedere dag hetzelfde', maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik zit wel achter hetzelfde bureau, maar de inhoud varieert."

Maandagochtend gaat de wekker om 6.00 uur. "Ik ga maandag altijd weer fris de week in. Een nieuwe week, nieuwe kansen. We gaan er weer tegenaan. Maandag is een soort reset voor mij." Eenmaal op kantoor gaat de computer aan en wordt de eerste kop koffie gezet. En dan? "Ik begin elke dag met het beantwoorden van mijn mail en het afhandelen van de ad hoc acties die hieruit voortkomen. Hier plan ik een uur voor in. Daarna komen de projecten en changes aan bod die op mijn naam staan.”

“Projecten zijn bijvoorbeeld het onboarden van nieuwe klanten, het inrichten van serveromgevingen en het verwerken van capaciteitsverzoeken. Bij dit laatste bekijk ik wat het verzoek precies inhoudt, welke uitbreiding gevraagd wordt en waar we dit in onze datacenters kunnen positioneren én of hier mogelijk een uitbereiding van bijvoorbeeld storage voor nodig is."

Remy zet zich ook in voor interne projecten. Het gaat dan om overkoepelende systemen, zoals WSUS, wat staat voor Windows Server Update Services. "Met dit systeem houden we klantomgevingen up-to-date. Wanneer updates door Microsoft worden aangeboden moeten deze als totaalpakket geïnstalleerd worden. Echter kan het zijn dat dit conflicteert met applicaties bij klanten. Hiervoor maken we gebruik van WSUS, omdat hiermee de controle bij ons blijft en de continuïteit van klantomgevingen gegarandeerd kan worden.”

"We krijgen ook calls binnen vanuit de Servicedesk. Als ik een melding oplos bel ik de klant vaak even op, voordat ik de bevestiging per mail stuur. Het is altijd leuk om goed nieuws direct over te kunnen brengen. Hier krijg ik zelf energie van en ik merk dat klanten het veelal ook fijn vinden om telefonisch de bevestiging te krijgen.”


Werken op zondag
 

Is een maandagmiddag anders dan een dinsdagmiddag? "Nee, eigenlijk niet. Wel heb ik op vaste dagen in de maand afspraken staan, zoals een tweewekelijkse bila met mijn manager. Samen met mijn collega’s van Beheer voer ik twee keer in de maand Windows updates uit. Dit doen we altijd op zondag om downtime en productieverstoringen, zowel voor klanten als onze eigen omgeving, te voorkomen. We maken van tevoren een jaarplanning, zodat iedereen weet wanneer de updates plaatsvinden.”


Weekend
 

"Vrijdagmiddag rijd ik rond 16.00 uur naar huis met de muziek lekker hard aan. Ik vind het belangrijk om privécontacten te onderhouden en daar gebruik ik het weekend voor. Met vrienden ga ik wel eens naar festivals, uiteten, bowlen of karten. We verzinnen altijd wel wat." Zijn uitlaatklep is gamen. "Ik ben fan van Call of Duty. Ik speel het liefst één spel waar ik me dan op focus om zo goed mogelijk te worden." Remy was dan ook fanatiek bezig tijdens de NEH LAN-party: “Deze moeten we maar snel weer organiseren.”

Daarnaast vindt Remy het leuk om te knutselen. Met computers. Onlangs heeft hij zijn eigen pc samengesteld én in elkaar gezet. "Ik heb alle onderdelen die nodig zijn voor een werkende computer online besteld. Nu kan ik zeggen dat ik mijn eigen systeem in elkaar heb gezet."


Wil jij ook iedere dag verrast worden met uitdagende meldingen?
 

Dat komt goed uit! NEH is altijd op zoek naar nieuwe collega's. Kijk hier of er een mooie vacature voor jou tussen zit.