De week van Petra de Krou

Gepubliceerd op: 19-10-2022

Voor deze editie van ‘De week van’ een interview met Petra de Krou. Al 7,5 jaar werkzaam bij NEH als Frontoffice medewerker of beter gezegd: een van de drie aansprekende gezichten van NEH, die je vriendelijk ontvangt bij de receptie als je het kantoor in Leusden binnenkomt.

Deze geboren en getogen Amsterdamse is al 27 jaar getrouwd met Luc en is een trotse moeder van twee zoons; Jordy en Sylvian. Inmiddels heeft ze ook twee kleinzoons; de tweeling Moos en Louis. Naast haar werk is ze elke vrijdag mantelzorger voor haar ouders in Amstelveen.

Eerste vraag voor deze enthousiaste Amersfoortse is hoe ben je terecht bent gekomen bij NEH?
Via een uitzendbureau, waar ik spontaan ben binnengelopen voor een nieuwe baan. Bij het vorige bedrijf werd mijn functie opgeheven doordat de vestiging werd gesloten. Bij Unique uitzendbureau hadden ze een vacature voor de functie van Receptioniste/Gastvrouw bij NEH, waar ik de volgende dag al op gesprek kon. Na twee goede gesprekken kreeg ik een voorstel om al binnen 1,5 week aan de slag te gaan. Na twee maanden al een vast contract. Dat is inmiddels al bijna acht jaar geleden en ik ga nog iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Maandagochtend gaat de wekker en dan? 
Als mijn wekker gaat om kwart voor zeven, ben ik direct ‘aan’ en sta ik op. Ik geef eerst onze - bijna blinde - kat Moby van 14 jaar eten. Dan spring ik onder de douche en zorg dat ik er picobello uit zie voor ik naar mijn werk ga. Ontbijten doe ik niet. Lunchen doe ik pas na 13.00 uur (intermittent fasting). Wel maak ik iedere dag een ontbijtje voor mijn man. Rond acht uur ben ik op kantoor. Dan start ik de dag op, lamellen open, computers aan, kasten open, krant uit de bus op de tafel in de kantine, kan met thee en water op onze bureaus zodat alles klaarstaat, ook voor mijn collega Patricia en dan kan de maandag beginnen! Vanaf half negen is onze telefooncentrale bereikbaar bij de receptie en staan wij klanten te woord.

En op andere dagen? 
Mijn opstart is meestal hetzelfde op de dagen dat ik werk (maandag, woensdag en donderdag). Op donderdag werk ik samen met Hennie, de andere dagen met Patricia.

Hoe ziet jouw weekend eruit?
Het weekend betekent opstaan zonder wekker! En leuke dingen doen. Het weer bepaalt meestal wat we gaan doen. Vrienden ontmoeten, van de zon genieten, lekker op stap gaan, hapje eten, mijn kleinzoons knuffelen, bioscoop bezoeken of in de tuin werken, te veel om allemaal op te noemen. Lekker dingen doen waar ik blij van word en energie van krijg.

Het leukste aan mijn baan
De afwisseling, iedere dag is anders, de verschillende activiteiten, de leuke collega’s, het gastvrouwschap vind ik heel leuk, klanten ontvangen en ontzorgen. Ik ben een heel verzorgend typje. Het ene moment boek je een hotel, dan weer ziekmeldingen verwerken, klanten die bellen, vervolgens leverancierscontact, de administratie regelen etc. De reuring binnen het bedrijf en de afwisselende werkzaamheden maakt het leuk. Ik regel graag dingen en die mogelijkheid krijg ik hier.

Ik vind het fijn om bij NEH te werken. Het kantoor ziet er fraai uit, met een mooie huisstijl en kleuren. Vanaf dag 1 voel ik me hier thuis. Samen met mijn lieve collega's Patricia en Hennie hebben we een mooi team.

Wat zijn je hobby’s of bezigheden naast het werk?
Twee tot drie keer per week ben ik in de sportschool te vinden. Ik hou van uit eten gaan, wandelen, leuke fietsroutes rijden, concerten of feesten bezoeken, samen met mijn man een avondje Netflixen en vooral vaak op vakantie gaan. Zo lang de zon schijnt, ben ik gelukkig. Maar naar de ijskou gaan in  Lapland om o.a. het noorderlicht te zien was geweldig. Ieder jaar doen we ook een stedentrip.

Waarom willen mensen werken bij NEH?
NEH is een onderneming met een heel warm welkom voor iedereen, met een mooie uitstraling en een prettige werksfeer. Tel daarbij de leuke collega’s en interessante werkzaamheden op. NEH is een plek waar ik mij absoluut thuis voel.