De Week Van Patricia - Receptioniste bij NEH

Gepubliceerd op: 03-08-2018

Wie denkt dat de dames van onze receptie enkel bezoek ontvangen en koffiezetten, heeft het mis. Patricia, één van onze drie receptionistes en al acht jaar werkzaam bij NEH, vertelt over haar variërende werkweek. Ondanks dat Patricia misschien wel de meest aanwezige persoonlijkheid is binnen NEH, is zij ook een stille kracht achter de dagelijkse gang van zaken.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze editie van ‘De week van’ zijn we in gesprek gegaan met Patricia – Patje – van Bruchem. Wie is deze goedlachse vrouw die vier dagen per week klanten, partners en collega’s ontvangt?


Maandag, opstarten van het gebouw
 

“Mijn werkdag begint om half negen. Meestal is mijn collega Petra al om acht uur aanwezig, we zitten van maandag tot en met woensdag met z’n tweeën achter de receptie.”

“Om de dag te beginnen zetten we de computers en telefooncentrales aan. Ook het aanwezigheidsscherm bij de ingang en het scherm in onze kantine waar leuke nieuwtjes getoond worden zetten we aan. Ik leeg de brievenbus en verspreid de kranten door het pand. We legen de vaatwassers of ruimen deze juist in en geven alle planten water. Ondertussen begroeten we natuurlijk alle collega’s die binnenstromen.”

Deze werkzaamheden herhalen zich over de week. De diversiteit in werkzaamheden vormt zich in de uren hierna. De receptie zet zich volledig in om te ontzorgen door te verzorgen. Niet alleen het pand, maar ook alle werknemers van NEH krijgen aandacht. Zo fungeert Patricia regelmatig als informeel vertrouwenspersoon: “Vaak komen collega’s even bij de balie kletsen. Dan komen er allerlei onderwerpen naar boven. Meestal lukt het me wel om ze op te fleuren als ze een dipje hebben.”


Dinsdag, BHV en actief op de achtergrond
 

Patricia is onderdeel van het BHV-team en staat dus ook medisch paraat voor haar collega’s. “Elke twee maanden hebben we overleg met het BHV-team waarvoor ik een coördinerende rol invul. Zo help ik ook altijd mee aan de jaarlijkse ontruimingsoefening. Erg leuk om te doen!"

“Bij de receptie doen we best veel op de achtergrond wat mensen niet weten”, vertelt Patricia. “Momenteel ben ik bijvoorbeeld het archief aan het opruimen. We zorgen dat telefoonlijsten altijd up-to-date zijn. Dat de standby-dienst aan de juiste persoon wordt gekoppeld. Petra regelt zaken voor het wagenpark en ik doe vaak dingen voor personeelszaken. We houden de ziek- en betermeldingen bij en verzorgen de indiensttredingsmappen die nieuwe collega’s ontvangen van HR.”

Ook zorgen de dames van de receptie ervoor dat collega’s regelmatig een heerlijke stoelmassage ondergaan om eens goed te ontspannen. Daarnaast voorzien zij in bestellingen van kantoorartikelen, koffie, limonade en bier voor op de vrijdagmiddagborrel.

Is dat alles? “Nee zeker niet. Voor jarige collega’s verzorgen we een vrolijk kaartje met een tegoedbon. Ook worden de kantoren van jarigen wel eens flink onder handen genomen. We nemen ook een stukje interne communicatie op ons. Als er bijvoorbeeld onderhoud wordt gepleegd in het pand of traktaties zijn van jarigen sturen wij een mail rond naar alle collega’s. Binnen 10 seconden wordt de eerste koek, taart of andere lekkernij al gepakt.” Maar dat ben jij dan zeker? “Nee, zelf kan ik taart best laten staan, wat ik wel erg lekker vind is een saucijzenbroodje.”


Woensdag
 

De dagen vliegen voorbij. Patricia is een ochtend én avondmens. Maar de middagen, daar heeft ze soms wat meer moeite mee. De welbekende ‘after lunch dip’ heeft haar regelmatig te pakken. “Ik zag bij Ali Express een kussentje dat je op je bureau kunt leggen voor een kort dutje”, grapt Patricia. Haar lievelingsmoment van de dag? “Het is heel slecht, maar ik ben gek op energiedrankjes. Ik mag van mezelf één blikje per dag. Die bewaar ik dan ook voor het laatst. Als mijn werkdag erop zit om vijf uur, ga ik naar buiten en drink ik een blikje. Dat is voor mij echt een genietmoment.”

En wat staat haar thuis te wachten? “Een jongetje van 13 jaar met honger, een meisje van 18 dat vraagt of het eten al klaar is en een man met een baard die klaagt dat het eten nog niet klaar is. Maar dan doe ik eerst nog even rustig aan. Daarna gaan mijn man en ik samen koken.”

Na het eten ploft Patricia het liefst op de bank om psychologische thrillers op Netflix te kijken. The Killing, The Bridge, Patricia heeft alles uitgekeken. Haar favoriet op het moment: The Handmaid’s Tale op Videoland. “My god, die is zo goed!”


Donderdag, sporten en thuis bezig
 

Donderdag is een vrije dag voor Patricia: “Vaak ga ik dan lekker sporten en als mijn dochter vrij is samen op pad. Het is daarnaast ook een goede dag om het huis een beetje op orde te stellen, zodat het weekend vrij is voor een feestje of andere gezelligheid.”


Vrijdag, de leukste dag 

Patricia, onder NEH’ers beter bekend als Patje, vindt vrijdag altijd een leuke dag. “Meestal is dit de rustigste dag qua mensen op kantoor. Vaak halen we dan een dolletje uit. We maken bijvoorbeeld gekke filmpjes op Snapchat. Ik heb op mijn telefoon een mapje ‘NEH’ staan met heel veel foto’s en filmpjes. Heerlijk, lekker gek doen.”

Vrijdag is patatdag en de receptie houdt de snacklijst bij. “Ikzelf bestel niet vaak iets. Ik eet elke dag dezelfde salade met mijn collega Ingrid. We hebben inmiddels zelfs een verdeling wie wat snijdt: ik de sla en de kaas. Ingrid de tomaatjes, kip en nootjes. De salade verveelt nooit en ik eet altijd uit de zwarte saladebak. Dit is een soort autistisch trekje. Als ik uit de rode bak eet, smaakt het eten ook echt anders.”


Weekend
 

En dan is daar dat welverdiende weekend. Het huisje blinkt nog van de schoonmaak op donderdag en dat is het tijd voor een feestje: “Ik vind het heel leuk om naar festivals te gaan. Mijn lievelingsfestival van dit jaar was 909 in Amsterdam. Hier wordt techno gedraaid, maar er zijn ook meerdere stages met andere muziek.” Patricia heeft nog volle planning als het om feestjes gaat: “Ik ga nog naar Fuze, een festival in Veenendaal. Daarna ga ik naar Loveland en tijdens Amsterdam Dance Event naar Dockyard. Volgend jaar wil ik naar Mysteryland en naar Into The Woods als ik daar kaarten voor kan krijgen.” De beste dj volgens Patricia? “Afrojack vind ik geweldig en Armin van Buuren in de Arena was ook supergaaf.”


Wil jij ook elke dag door Patricia begroet worden?
 

NEH is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Kijk gerust eens bij onze vacatures.