De Week Van Merle – Manager Backoffice bij NEH

Gepubliceerd op: 03-12-2018

In deze editie staat Merle, Manager Backoffice, centraal. Deze altijd positieve en mensgerichte dame werkt al meer dan 11 jaar bij NEH en is in die tijd met de organisatie meegegroeid.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?


Hoe het allemaal begon
 

In 2007 zag Merle een vacature in de Leusderkrant. ‘Secretaresse gezocht’ was de kreet. Hoewel ze niet weg hoefde bij haar baan, was haar eerste gedachte: “lekker dichtbij huis”. Ze waagde het erop en mocht zo goed als direct aan de slag.

“Wat ik destijds deed, was veel meer dan wat je misschien verwacht bij een secretaresse. Van het nabellen van facturen tot een stukje financiën. Samen met Itske, vriendin én degene die Merle had aangenomen, naar Sligro om boodschappen te doen. HR, inkoop kantoorartikelen, administratie, een stukje marketing en communicatie. Het was een brede functie die direct al veel uitdaging gaf.”


Groeiende organisatie biedt kansen
 

Toen Merle begon bij NEH was de organisatie 16 man groot. “Op een gegeven moment groeide alles en werden er meer verdelingen gemaakt. Itske ging bijvoorbeeld HR doen en ik legde meer de focus op directie ondersteuning als management assistente.”

Waar in tien jaar tijd de organisatie is gegroeid tot bijna 100 collega’s, groeide Merle gestaag mee. “Vanuit mijn functie als management assistente ben ik doorgegroeid naar office manager, waarbij ik verantwoordelijk werd voor de dames van de receptie en HR. Omdat dit heel goed verliep ben ik sinds vorig jaar manager backoffice.”

De groei van Merle laat de mogelijkheden die er bij NEH zijn duidelijk zien: “Bij NEH liggen de kansen voor het oprapen. Zo zijn er veel mogelijkheden om te studeren en hierin word je ook gestimuleerd. Je moet het echter vooral zelf doen, want bij NEH ben je de maker van je eigen succes. In de loop van de jaren heb ik echt mijn eigen functie gecreëerd.”


Maandagochtend gaat de wekker en dan?
 

“Breng ik de kinderen naar school (één kind inmiddels, de andere gaat naar het middelbare onderwijs). Vervolgens fiets ik samen met Itske naar werk en bespreken we het weekend, als we elkaar tenminste niet gezien hebben. Eenmaal binnen sta ik vaak nog 20 minuutjes bij de receptie om hun weekend door te nemen, waarna ik met een bakje koffie naar boven ga. Maandagochtend is echt een inloopuurtje bij ons, directie, communicatie, sales, servicedesk, beheer, eigenlijk van elke afdeling lopen er wel even collega’s binnen.”

Tussen de gesprekken door werkt Merle aan de plannen en het prioriteitenlijstje voor de week. “Mijn mailbox is mijn actielijst. En ik merk dat ik veel onthoud van lopende zaken en wat ik moet doen. Gelukkig schiet ik niet snel in de stress, maar het is wel lekker om op maandag even te kijken wat ik op de lange termijn wil doen en wat ik deze week af hebben.”


En op andere dagen?
 

Omdat geen dag voor Merle hetzelfde is, gaat ze vaak mee in de waan van de dag. “Er komen veel vragen en uitzoekklusjes bij ons terecht. Autootje tussendoor, afspraken inplannen, interieur dat aangepakt moet worden, collega’s die even hun hart willen luchten. Het komt allemaal voor, waardoor plannen soms wat moeilijk is.”

Bij ‘oude garde’ wordt Merle gekscherend de Moeder Teresa van NEH genoemd. “Ik ben gewoon echt een mensenmens en ik onthoud wat mensen me vertellen en hoe het met ze gaat. Omdat ik veel het contact opzoek weet ik eigenlijk over de gehele breedte van de organisatie wel wat er speelt. Ik denk dat dat ook bijdraagt aan mijn bijnaam.”


Woensdag vroeg op
 

Merle is naast een harde werker ook een levensgenieter en één van de zaken waar ze blij van wordt is sporten: “Ik sport drie keer per week. Eén keer daarvan is woensdagmorgen voor het werk. Dan zijn we met een aantal collega’s om kwart over zeven ’s ochtends al druk in de weer op de verschillende apparaten. Iedereen doet hier eigenlijk zijn eigen ding, maar het is wel leuk dat het als een soort ‘joint effort’ voelt.”

De levensgenieter komt in het weekend echt naar voren vertelt Merle: “Ik vind het leuk om lekker te eten, met vrienden af te spreken voor een wijntje of om lekker met mijn gezin het bos in te duiken op een zondag. Al vijf jaar ben ik klassenouder en elk weekend sta ik met mijn dochters op het hockeyveld. Ik ben een gezelschapsmens, maar het moet allemaal wel gewoon lekker spontaan gaan. Op werk gaat alles ook lekker spontaan.”


Het leukste is…
 

Een moeilijke vraag voor Merle is wat het leukst van haar werk vindt: “Door drukte pak ik soms wat HR zaken op, dit vind ik fijn omdat ik dan weer even ervaar wat de dames doen. Nu ben ik bezig met het organiseren van WinterKerst & Nieuw, wat ook elk jaar weer een leuke uitdaging is. En bijvoorbeeld de techniek achter ons salarissysteem leren kennen spreekt me ook weer enorm aan, want nu zijn we bezig om indiensttredingen te automatiseren. Dat is toch leuk!”


Waarom NEH?
 

De reden voor mensen om bij NEH te komen werken is maar wat duidelijk voor Merle: “NEH is echt een mensenbedrijf. Er wordt niet constant op je vingers gekeken, waardoor je ruimte hebt om je collega’s te leren kennen. We zijn een groeiende organisatie met veel mogelijkheden en ruimte voor eigen inbreng. Er wordt voor veel voor collega’s georganiseerd, van een BBQ tot teamuitjes en van fruit tot massages. Buiten dit alles is NEH ook echt een mooi bedrijf. Het pand klopt gewoon.” Sluit de trotse NEH’er af.


Wil jij onderdeel worden van de NEH club?
 

Leuk om te horen! We zijn namelijk op zoek naar nieuwe collega’s op verschillende afdelingen. Kijk hier of er een mooie vacature voor jou tussen zit.