De week van Jolijn de Wijs

Gepubliceerd op: 01-03-2023

Voor deze editie van ‘De week van’ een interview met Jolijn de Wijs. Sinds twee maanden werkzaam bij NEH als Projectmanager Verandering & Adoptie. Dus nog best nieuw in de organisatie.

Geboren in Leusden, opgegroeid in Soest en sinds kort woont Jolijn in Amersfoort met haar vriend Rik. Hiervoor was ze werkzaam bij de politie, eenheid Amsterdam bij de dienst Facility Management.

Eerste vraag is hoe ben je terecht bent gekomen bij NEH?
Ik was werkzaam en woonachtig in Amsterdam en heb inmiddels een huis gekocht in Amersfoort. Na overleg met een loopbaancoach kwam projectmanagement eruit als werk waar mijn kracht ligt. Toen ben ik in de regio Amersfoort gaan rondkijken en kwam onder andere NEH als een van de partijen naar voren. Ik wil graag in een middelgroot bedrijf werken, zodat ik de directe collega’s goed ken. Uiteraard is een leuke, uitdagende functie ook belangrijk. Bij NEH heb ik dit allemaal gevonden.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Maandagochtend gaat de wekker en dan? 
Mijn wekker gaat om kwart voor zeven en soms snooze ik een keer. Ik check het nieuws, vervolgens sta ik op en maak een ontbijt. Tussen acht en half negen begint de werkdag. Elke week is weer anders. De ene dag zit ik bij een klant en de andere dag werk ik via Teams met klanten of heb ik overleg met collega's. Woensdag is sowieso een vaste kantoordag voor ons team en vaak ben ik nog een tweede dag op kantoor. Vrijdag is in ieder geval mijn vrije dag.

Hoe ziet jouw weekend eruit?
Het weekend betekent vaak opstaan zonder wekker, indien de agenda dat toelaat. Op zaterdag- of zondagochtend staat er vaak een sportles gepland. Verder veel afspraken met vrienden. De stad in, de markt bezoeken. En geregeld toch weer terug naar Amsterdam, naar mijn favoriete plek; de Albert Cuypmarkt. Leuke nieuwe lunchtentjes die op de lijst staan afgaan. Inmiddels is ons nieuwe huis opgeleverd en zijn we volop aan het klussen en dat vergt veel tijd.

Het leukste aan mijn baan
Ik ben net begonnen. Voor mijn werk maak ik de projectplanning in overleg met de klant, houd ik budgetten in de gaten en voer ik voortgangsgesprekken. En natuurlijk de kick-off, wat moet er gebeuren, intern de juiste mensen koppelen aan het project. Dus veel leuke, nieuwe zaken die wisselend zijn. Iedere dag is daardoor anders. Het contact met collega’s en de klanten vind ik ook leuk. En dat ik nog veel kan leren.

Het hybride werken bevalt me ook goed. Thuiswerken, op kantoor of bij de klant. Soms in de ochtend bij een klant en ‘s middags thuis of  andersom. Dat wisselt en dat vind ik fijn.

Wat zijn je hobby’s of bezigheden naast het werk?
Lekker eten en drinken, gezellig samenzijn met familie en vrienden. Stedentripjes in Nederland of lekker naar Parijs of Malaga, een favoriete stad van ons beiden.

Waarom willen mensen werken bij NEH?
Leuke collega’s, iedereen is open, behulpzaam en makkelijk benaderbaar. Buiten het werk om worden er veel leuke gezellige uitjes georganiseerd, zoals een barbecue als lunch, afdelingsuitjes, borrels etc.