De Week Van Joey - System Engineer Device Management bij NEH

Gepubliceerd op: 02-04-2020

Voor deze editie van ‘De Week Van’ spraken wij, natuurlijk op afstand vanuit huis via de chat, met Joey. Als toeval niet bestaat, dan is het samenvallen van gebeurtenissen welke Joey aanzette tot het in 2016 solliciteren bij NEH, wel heel toevallig! 

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Een leuk persoonlijk verhaal welke wij voor de april-editie van De Week Van, die in het teken staat van ‘Device Management’, met jullie willen delen.

In de vroege zomer van 2016 was Joey bezig zijn opleiding ICT-Beheer af te ronden. Op een bijzondere avond rond die tijd hadden zowel Joey als zijn ouders afzonderlijk van elkaar een feestje. Joey was met wat vrienden wat drinken bij de dochter van Gerrit (Operationeel Directeur van NEH) en zijn ouders hadden elders een familieavond. Op de familieavond spraken Joey’s ouders zijn oom Ad, die Infrastructuur & Beheer coördinator is bij NEH. Ze spraken wat over Joey’s bijna afgeronde opleiding, waarop Ad vroeg: “Waarom solliciteert Joey niet bij NEH?”. Ongeveer rond hetzelfde moment vroeg de dochter van Gerrit aan Joey: “Waarom solliciteer je eigenlijk niet bij mijn vader?” Het moest wel bijna zo zijn, dus de sollicitatiemail ging snel de deur uit. Een maand na het afronden van zijn opleiding kon hij al bij NEH aan de slag! Inmiddels zijn we vier jaar verder.


Klanten op weg helpen

Joey: “Ik startte bij NEH als Servicedesk medewerker, daar zullen misschien de meeste klanten mij van kennen. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van System Engineer Device Management. De titel zegt het eigenlijk al gedeeltelijk; ik focus mij op de uitrol van Windows 10 machines, de software en instellingen daarop en het onderhoud ervan. Hierbij horen ook het plannen van designsessie ’s met de klant om de nieuwe omgeving invulling te geven en de daarbij horende adviezen richting onze klanten.” Als klanten voor het eerst vanuit de cloud met Microsoft 365 gaan werken, behoeft deze Moderne werkplek soms enige uitleg. Joey krijgt regelmatig de kans om, vooral nieuwe klanten maar ook bestaande klanten, op weg te helpen met de bijbehorende trainingen die aansluiten op de nieuwe werkwijze. Het geven van deze trainingen vindt Joey eigenlijk nog het allerleukste aan zijn werk: “Ik weet nog wel dat ik als scholier een hekel had aan het presenteren voor de klas. Maar dit is gelukkig volledig omgedraaid. Het geeft me nu juist een goed gevoel wanneer ik soms tientallen mensen tegelijk op weg kan helpen!”


‘Thuiswerken middels VPN’ versus ‘De moderne werkplek’

Deze Device Management-trainingen worden altijd vroegtijdig met de klant samengesteld, de inhoud daarvan is gebaseerd op de invulling van de nieuwe werkomgeving. Denk hierbij aan onderdelen zoals Windows 10, Office 365 (Teams, SharePoint, OneDrive etc.), Always On VPN en een stukje uitleg over het nieuwe apparaat wat men gaat gebruiken (een Surface, tablet en/of smartphone). Voor sommige klanten verandert de omgeving ten opzichte van voorheen niet veel, alleen het beheer op de achtergrond wijzigt bijvoorbeeld. Voor andere klanten verandert er wél veel, denk hierbij aan klanten die overstappen van een Thinclient in combinatie met Citrix, naar een Citrixloze Windows 10 werkplek met alle software lokaal geïnstalleerd op het apparaat; de moderne werkplek.


Maandagochtend gaat de wekker en dan?

Joey: “Maandag en woensdag zijn de dagen dat ik naar Leusden ga (als ik geen project op klantlocatie heb). Om half 6 ’s ochtends gaat de wekker. Ik poets mijn tanden, trek mijn kleding aan en doe mijn haar. Vervolgens pak ik mijn tas, ontbijt en vertrek richting de andere kant van Wezep om mijn collega Yordi (Systeembeheerder Device Management) op te halen. Samen rijden we vervolgens richting Leusden. Eenmaal aangekomen in Leusden doen we kort een bak koffie/thee met collega’s en praten we even bij. Vervolgens gaan we aan de slag met onze dagelijkse werkzaamheden.”

Dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de dagen dat Joey een uurtje langer kan blijven liggen. Dan houdt hij namelijk kantoor in zijn eigen dorp Wezep, waar NEH ook een vestiging heeft. Het kantoor zit op nog geen twee kilometer afstand van zijn huis, waardoor hij amper reistijd heeft. Joey: “Het voordeel hiervan is dat ik ’s middags ook weer op tijd thuis kan zijn”. Joey’s werkzaamheden zijn erg gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Dit zorgt voor weinig regelmaat in zijn werkzaamheden. “En wanneer ik bezig ben met een van mijn projecten en er een collega of klant aanklopt voor wat anders, kan ik het ook niet laten mijn eigen werkzaamheden stil te leggen en mijn collega/klant eerst op weg te helpen. Dat is misschien wel een van mijn minder sterke eigenschappen”, aldus Joey.


Hoe ziet jouw weekend eruit?

Joey: “Heel gevarieerd! Ik ben geen uitslaper, daarom begint mijn ochtend altijd met een uurtje krachtraining in de sportschool.” Afgelopen jaar stond voor Joey in het teken van wedstrijdvoorbereiding in verband met zijn deelname aan het EK Natural Bodybuilding in Roemenië. Hij heeft hier de tweede plaats mogen behalen! Nu deze strikte periode achter de rug is, zo vertelt Joey, heeft hij weer meer tijd om zich bezig te houden met zijn overige hobby’s zoals Mountainbiken, (karper)vissen en motorrijden. “Verder ga ik graag op pad met mijn vriendin.”


NEH als werkgever

NEH is volgens Joey een fijne werkgever die je veel ruimte geeft, ruimte in de zin van het indelen van werkzaamheden en tijd, maar ook om met nieuwe ideeën te komen. “Om mensen hier een idee van te geven, ik kreeg al snel het idee alsof ik al jaren werkzaam was voor NEH terwijl ik nog maar een half jaar in dienst was. Verder biedt NEH goede doorgroeimogelijkheden en organiseren ze leuke uitjes! Zo zijn we afgelopen voorjaar met zijn allen naar de Winter Efteling geweest en dat was super tof! Misschien is de groeiende lijn die ik bij NEH heb mogen meemaken wel een van de mooiste zaken om bij te wonen als medewerker."