De Week Van Jan - Kwaliteitsmanager bij NEH

Gepubliceerd op: 04-09-2019

Voor deze editie van ‘De Week Van’ hebben wij gesproken met Jan, onze Kwaliteitsmanager. Jan is zes maanden in dienst bij NEH, maar kent het bedrijf en Jan Pieter al zeker 15 jaar.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

In zijn functies van onder andere ICT Manager en Business Consultant heeft hij in het verleden diverse malen contact gehad met NEH. Dit was een prettig contact, één van de doorslaggevende redenen om te besluiten op een bepaald moment zelf voor NEH te willen werken.


Poleposition

Wie ’s ochtends vroeg opstaat en als eerste op kantoor denkt aan te komen, die heeft het mooi mis. De parkeerplaats verraadt al dat je de wedstrijd hebt verloren. Vooraan, “op poleposition”  zoals hij het zelf gekscherend noemt, staat de auto van Jan. “Vroeg beginnen vind ik fijn én het heeft daarnaast nóg twee voordelen; de heenweg geen files en de terugweg ook niet.” Dat betekent wel dat zijn wekker elke ochtend om 05:00 uur gaat. Vervolgens springt hij onder de douche, trekt hij zijn kleren aan (met bijpassende Rehabs), pakt hij z’n bammetjes uit de koelkast en gaat hij op weg naar kantoor.


De dag opstarten

“Het fijne van mijn functie als Kwaliteitsmanager is onder andere dat ik mijn eigen tijd nagenoeg volledig zelf kan indelen.” Dit is de reden waarom Jan zijn werkdagen vroeg start. De rust die dan nog in het pand heerst maakt dat hij zich goed kan concentreren op het nodige uitzoekwerk, het lezen, schrijven en beoordelen van (beleids)documenten en noem maar op. “Lekker werken, de dag opstarten en productief zijn”, zo beschrijft hij het zelf. Het is overigens maar de vraag of Jan écht als eerste in Leusden arriveert. “Laatst was ik hier al om 05:37 uur en toen was ik dus niet de eerste!” Ook Rein de Hart (Manager Salessupport red.) maakt er een sport van om als eerste op kantoor te zijn. “Het is altijd verrassend om te zien of de auto van Rein er al staat ‘s ochtends”, aldus Jan.


Overal iets van vinden

“Het is erg leuk om intern zowel op beleidsniveau als op detailniveau bezig te zijn. Ook zaken als het adviseren en leveren van een bijdrage aan uitdagingen van onze klanten zorgen voor diversiteit in mijn werk. Dit alles maakt mijn functie zo interessant”, zo vertelt Jan. In zijn functie houdt hij zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van informatiebeveiligingsprocessen. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de begeleiding van het externe audit traject, welke hij in zijn rol als Security Officer oppakt. Eventuele punten die uit deze audit komen, neemt Jan weer onder de loep. Verder rapporteert hij ieder kwartaal aan de directie over security- en privacy issues, begeleidt hij eventueel forensisch onderzoek etc. En doordat Jan een staffunctie vervult, mag hij overal iets van vinden.


Saamhorigheid

Op de vraag wat hij het mooiste aan NEH vindt, antwoordt Jan: “De saamhorigheid die je ziet in de organisatie. Die uit zich in bijvoorbeeld de kwartaalvergadering. Hier zie je een grote opkomst, een hoge mate van interesse en betrokkenheid onder het personeel en veel positieve energie die daar vanuit gaat. Ik kende NEH altijd als een open, prettig en transparant bedrijf. Dat was in het verleden zo en ik kan inmiddels uit eigen ervaring zeggen dat dat nog steeds zo is.


Kunnen we het maken?

Twee jaar geleden heeft Jan een oud huis gekocht waar het nodige aan gerenoveerd moest worden. In zijn vrije tijd is hij dus druk met het opknappen en verbeteren van z’n stulpje. In de zomermaanden pakt hij alles buiten aan, in de wintermaanden alles binnen. De hele klus is gefaseerd gedaan, de grote renovaties als eerste en op dit moment zijn de finesses aan de beurt. “Ik kan gelukkig veel zelf en als ik het niet zelf kan, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.”

Afgelopen februari werd er een groot pakket met houten planken afgeleverd. Dit moest een schuurtje met veranda worden. “Ik heb het hele project zelf aangepakt, van het bedenken tot de uitvoering”, zo vertelt Jan. Elke middag kon hij bij thuiskomst weer verder met het beitsen van de planken. Het is een project van maanden geweest, maar sinds kort kan hij er eindelijk van genieten.


Ohh, op díe fiets!

Wat Jan verder in zijn vrije tijd doet? Fietsen! Wel elektrisch natuurlijk. Samen met zijn vriendin trekt hij eropuit, de fietsen op de trekhaak en dan naar de mooiste plekjes in Nederland rijden. “Want ja, mijn eigen omgeving ken ik natuurlijk wel. Lekker fietsen, kilometers maken, terrasjes pakken… heerlijk! Niet door weer en wind hoor, ik hou niet van een nat pak. In de wintermaanden laten we de fiets staan en gaan we samen wandelen.”


Waarom willen mensen werken bij NEH?

“Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken. Voor mij persoonlijk geldt de serieuze inhoud gecombineerd met de funfactor. Maar daarnaast geldt denk ik voor iedereen de manier waarop collega’s met elkaar omgaan, de lol die wij in het werk hebben, de behulpzaamheid die getoond wordt. NEH’ers helpen en ondersteunen elkaar écht, we denken graag met elkaar mee.”