De week van Itske Bötzel – HR Adviseur bij NEH

Gepubliceerd op: 10-05-2021

Voor deze editie ‘De Week Van’ een ‘live’ interview bij NEH in Leusden met Itske Bötzel.
Op 1 januari 2006 is Itske als full time Managementassistente begonnen. NEH zat toen nog in het oude pand. Ze was pas de 16de werknemer van NEH, het was toen nog een kleine club enthousiastelingen.

Itske vertelt: “Mijn voorgangster was al weg, dus ik moest zelf een heleboel uitzoeken. Daardoor heb ik wel snel veel geleerd, want alles wat je zelf ontdekt, onthoud je beter, zeg maar.”

Door de grote groei van NEH is er na verloop van tijd nog een Managementassistente bijgekomen. Hierdoor ben ik meer HR-werkzaamheden gaan doen met alle bijbehorende opleidingen. Een pittige uitdaging, als moeder van 3 jonge kinderen, naast mijn werk. Wel een leuke specialisatie, met veel afwisselingen. Door de groei van NEH is er nog een HR adviseur bijgekomen. Zo hebben we allebei onze eigen HR-werkzaamheden, waarbij we elkaars taken kunnen overnemen. Ik werk nu nog 3 dagen (ma, wo en do) op kantoor. Thuiswerken gaat niet, maar dat vind ik niet zo erg.”

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Maandagochtend gaat de wekker en dan? 

“Opstaan, kinderen achter de broek aanzitten om aan te kleden, ontbijten met het gezin en ondertussen de broodtrommels en bekers vullen, Tussendoor de hond nog uitlaten, kinderen naar school laten gaan of brengen en dan door naar het werk. Ik probeer op de fiets te gaan, omdat ik in Leusden woon en werk, is dat wel ideaal zo dichtbij.”

En op andere dagen? 

“Dinsdag en vrijdag ben ik vrij en ga ik eigenlijk altijd naar mijn paard. Eerst borstelen en verzorgen en dan heerlijk rijden in het bos of langs het Valleikanaal. Dan nog een grote wandeling met de hond er achteraan. Als ik dan weer thuiskom, douchen, omkleden en wacht de schone taak van het huishouden… Wassen, schoonmaken etc. Gelukkig doet mijn vriend de boodschappen en kookt hij bijna iedere dag, dus dat is goed geregeld.”

Hoe ziet jouw weekend eruit?

“Zaterdagochtend staat standaard in het teken van de sport van de kinderen: voetbal, hockey, turnen. De ochtenden vliegen dus altijd voorbij. En het levert weer een berg met was op, yeah!
We zijn echte Bourgondiërs, dus vaak gaat ’s middags de barbecue aan met bijzonder vlees: hert, gans en heel soms wild zwijn. Handig én lekker om een jachtopziener te hebben in de vriendenkring.
Als we niet barbecueën, gaan we graag uitgebreid koken met vrienden. Echter in deze tijd van corona is dat helaas op een laag pitje komen te staan. De bubbel is flink kleiner geworden.
De zondagochtend staat voor mij vaak in het teken van bezoek aan mijn ouders. ’s Middags gaan we wel eens naar het hondenstrand in Zeewolde, lekker uitwaaien. Of ga ik samen met mijn vriend de kinderen thuis helpen met knutselen of spelen we een bordspelletje. Voorheen gingen we ook wel bowlen of iets anders leuks met het gezin doen.
Zomers ga ik ook geregeld suppen met een vriendin op het valleikanaal.

Ik zit niet vaak stil, maar als ik dat wel doe, zit ik vaak te genieten van lekker eten haha…”

Werk in coronatijd

In coronatijd is er veel gewijzigd en gaat alles anders. Zo krijgen nieuwe werknemers via onze speciale indiensttredingsmap al veel informatie. Daarnaast worden ze  aangemeld bij Visma, waardoor ze vanuit één systeem voor veel programma’s worden aangemeld en vanaf de 1e werkdag al direct aan de slag kunnen.

Veel collega’s werken thuis en is er contact via Teams, chat of mail. Ook bellen we geregeld voor direct contact, om zo vinger aan de pols te houden.
De bezetting op kantoor is teruggebracht en gelukkig is ons kantoor goed en ruim ingericht, zodat men er prima kan werken met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen.

Het leukste aan mijn baan

“Ik heb heel veel vrijheden in mijn werk. Ik werk er al zo lang, dat je een vertrouwensband hebt met collega’s. De specialisatie naar HR vind ik een mooie verdieping. NEH is enorm gegroeid en de werkzaamheden zijn nog steeds leuk en afwisselend. De vele collega’s moeten zich goed voelen bij NEH. Ik heb meerdere petten op, om zo goed mogelijk mijn functie als HR adviseur te kunnen invullen. Als mensen ergens tegen aanlopen, kunnen ze direct bij mij aankloppen. Ik probeer dan mee te denken. Soms gaat dit via de leidinggevende, maar ik probeer altijd een oplossing te vinden.

Heel veel werk is ook maatwerk. Wat werkt voor NEH en haar werknemers? Dat vind ik mooi om mee bezig te zijn.”

Waarom willen mensen werken bij NEH?

“We krijgen veel vrijheid en verantwoording. Collega’s voelen zich snel thuis bij NEH. Er heerst een informele sfeer. Er is een open cultuur, waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering. Voor mij voelt NEH als een warm bad, wellicht cliché, maar wel de waarheid als een koe.

Regelmatig doet NEH iets leuks, zoals het versturen van presentjes naar haar werknemers in coronatijd. Of als het mooi weer is, gaat de barbecue aan en wordt de slager gebeld voor heerlijke hamburgers.”