De Week Van Ingrid – Financieel administratief medewerker

Gepubliceerd op: 05-03-2019

De Week Van Ingrid, een editie die volgens Ingrid zelf al veel eerder gemaakt had mogen worden: “Het idee van De Week Van sprak mij vanaf de eerste editie met Wichèl direct aan, waar ik dan ook aangaf ook graag mee te willen werken. Het is leuk om klanten een kijkje te geven in mijn week én om dit thuis te laten lezen.”

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Op 16 januari 2012 begon het ‘feest’ bij NEH voor Ingrid. Na een korte periode thuis gezeten te hebben, kwamen Ingrid en NEH op elkaars pad: “November 2011 zat ik thuis en was ik aan het solliciteren. Itske (HR-adviseur red.) was toen zwanger en zat soms bij de receptie, waar nog iemand nodig was. Dat zei ze op stal tegen mijn jongste dochter. Een week later begon ik. Zo snel is het nog nooit gegaan”, vertelt Ingrid stralend.

“Ze zochten destijds iemand die zowel de receptie als de boekhouding kon doen. Zo is mijn functie ook een beetje ontstaan. Nu werk ik als Financieel administratief medewerker en dat is wat ik écht heel erg leuk vind om te doen.”

Dat ze inmiddels alweer 7 jaar bij NEH werkt beseft Ingrid eigenlijk niet: “Het voelt niet lang en ik hoop nog een poos te mogen blijven. Iedere dag ervaar ik als een feestje, want ik kom hier zo graag naartoe. Het klinkt misschien gek, maar NEH voelt als mijn tweede thuis. Dat ligt voor het grootste deel aan de mensen die hier werken; stuk voor stuk zijn het leuke collega’s die voor elkaar klaarstaan.”

“Ik zeg weleens; als mijn rollator beneden komt te staan, dan is het goed. Bij NEH kan ik lekker werken en ik heb het hier enorm naar mijn zin.”


Maandagochtend gaat de wekker en dan?
 

Er heerst structuur in huize Van Wakeren vertelt Ingrid: “Doordeweeks is elke ochtend eigenlijk hetzelfde. Half 7 sta ik op en ga ik douchen. Daarna ontbijt ik samen met mijn man terwijl we het nieuws kijken. Vervolgens is het aankleden, haar föhnen, mail bekijken, spullen pakken en op naar NEH.

“Eenmaal daar - rond kwart voor acht - start ik rustig op en ga ik lekker aan de slag met mijn werk. Dat is het voordeel van op tijd zijn, alles even rustig aan doen. Verslapen gebeurt niet, dat zou mijn hele dag verpesten.”

De werkzaamheden vormen ook een dergelijke structuur waar Ingrid maar wat graag aan vasthoudt: “Eerst controleer ik de banken en betalingen die gedaan zijn, deze verwerk ik dan direct. Daarna is de mail aan de beurt, waarbij de facturen-mailbox voorrang heeft. Deze mailbox moet eerst leeg zijn, want van een volle mailbox word ik onrustig.”


En op andere dagen?
 

Ook op andere dagen heeft Ingrid structuur gecreëerd: “De beste dag om onze klanten te bellen is de dinsdag of soms de woensdagmorgen. Als klanten iets beloven dan vind ik het ook fijn om te zien dat ze zich hieraan houden, wat gelukkig meestal gebeurt. Bij de uitzonderingsgevallen is het mijn werk om er iets meer achteraan te zitten.”

“Nabellen doe ik nooit binnen 30 dagen. ‘Je vangt veel meer vliegen met stroop, dan met azijn’, zei mijn moeder altijd. Ik bel met het recht om te bellen. Dit heeft als positief effect dat je een band opbouwt met de mensen die de administratie bij klanten verzorgen. Het is leuk om die mensen te spreken en het gaat dan niet eens alleen over facturen. We hebben het ook over systemen of over de persoon zelf. Er zijn meerdere klanten die ik gewoon heel graag bel.”

Vrijdag vindt Ingrid misschien wel de mooiste dag om te werken: “In mijn werk zie ik natuurlijk heel concreet hoe NEH het doet. De vrijdag is hierin speciaal, omdat donderdag veelal een dag is waarop klanten rekeningen betalen en ik die dag vrij ben. Als ik dan op vrijdag de banken en betalingen controleer geeft dat echt een fijn gevoel, want ik zie dan dat mijn werkgever financieel zeer stabiel is.”

Wat Ingrid duidelijk weet te maken, is dat de structuur niet wil zeggen dat haar werk saai is: “Zeker niet zelfs! Ik heb mijn beroep helemaal gevonden en wat ik doe vind ik heel leuk. Je hebt altijd terugkerende werkzaamheden en daarin doe ik wat ik moet doen en daarnaast zijn er ad-hoc vragen die ik tussendoor oppak. Dit kunnen dingen zijn als het verleden van facturen checken, betalingen tussendoor en kasbeheer voor kleine dingen zoals een lunch, pizzasessie, sinterklaasfeest of dat soort zaken.”


‘Miep Miep’
 

Hoewel de ochtenden volgens Ingrid rustig aan beginnen, zal dit voor menig mens al veel te snel gaan. Ingrid begint dan ook te lachen bij het horen van de woorden ‘Miep Miep’: “Ik doe eigenlijk alles snel. Snel de trap af, snel lopen, snel praten. Alles gaat bij mij snel, daarom loop ik ook niet op hakken. Snel zijn zit gewoon in me, ik heb pas rust als ik ’s avonds in bed lig. Het is dus ook pure herkenning als iemand mij bij die bijnaam noemt. Ad (collega) begon daar volgens mij mee. Leuk toch?”

Ondanks het snel zijn, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit legt Ingrid uit: “Werken doe ik ook snel, maar vooral heel nauwkeurig. Halfbakken ken ik niet, ik wil leren en zeker als ik iets verkeerd doe. Want dat wil ik dan voortaan gewoon goed doen. Ik kan goed met feedback overweg, dit helpt mij verder.”


Donderdag en het weekend vrij betekent…
 

“Rommelmarkten en kringloopwinkels bezoeken!” Het is niet zomaar een hobby, het is een heuse passie voor Ingrid: “Op donderdagen ben ik vrij, dan ga ik vaak met een vriendin op pad om rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen, in de weekenden doe ik dit met mijn lieve man (Karel).”

“Sommige mensen komen tot rust in de sauna, maar laat mij maar los in een kringloopwinkel. Met Karel heb ik weleens 22 kringloopwinkels op één dag bezocht. De laatste werden we eruit gegooid, omdat ze gingen sluiten. Dit was allemaal in Rotterdam. We zouden lekker gaan lunchen daar, maar dat werd een broodje van de Jumbo op een bankje voor de Jumbo en snel door naar de volgende. We maken vooraf ook echt een route, zodat we zoveel mogelijk kunnen doen en zien.” Structuur, herkent u hem?


Waarom willen mensen werken bij NEH?
 

“NEH is een heel mooi bedrijf voor jong en oud. Onderscheid tussen mensen bestaat hier niet en er wordt écht geluisterd naar mensen. Bij alles wat NEH doet wordt het belang voor de collega’s meegewogen. Echt óveral wordt aan gedacht.”

“En wat misschien nog wel het fijnste is”, vervolgt de glunderende Ingrid. “Het werk wat je doet wordt echt gewaardeerd. Naar mijn idee hoeft niets anders te zijn bij NEH, dit is gewoon een topwerkgever.”


Ben je benieuwd of NEH de juiste werkgever voor jou is?
 

Als groeiende organisatie zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. We gaan dan ook graag het gesprek met je aan! Kijk hier eens of er een mooie vacature voor jou tussen zit. Niks gevonden, maar wel gemotiveerd om bij NEH aan de slag te gaan? Stuur dan een open sollicitatie naar ons op.