De week van Diary - Accountmanager bij NEH

Gepubliceerd op: 07-04-2021

Voor deze editie ‘De Week Van’ spraken wij via een videogesprek met Diary Sadik, Accountmanager bij NEH. Diary is sinds 1 november 2019 aan boord bij NEH.

De enthousiaste Duivenaar was nog maar enkele maanden in dienst, toen hij noodgedwongen thuis moest gaan werken vanwege Corona. Een interessante vraag is natuurlijk hoe je terecht bent gekomen bij NEH?

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?

Diary heeft Commerciële Economie gestudeerd en is zijn carrière begonnen als Accountmanager in de Telecom. Het directe contact met klanten sprak hem aan. Om zijn IT-kennis te verbreden, heeft hij de switch gemaakt naar een IT-distributeur als Channel Accountmanager. Diary: “Daar miste ik toch het klantcontact. Toen ik werd getipt dat er een vacature bij NEH vrijkwam voor de functie van Accountmanager, heb ik goede gesprekken gevoerd en de klik was er direct. Inmiddels werk ik er al bijna 1,5 jaar met veel plezier!”

 

Klantcontact is key

Diary vertelt: “In november 2019 ben ik bij NEH begonnen, zo vlak voordat de periode van thuiswerken begon… Gelukkig heb ik nog wel in de eerste maanden fysiek klanten kunnen bezoeken en zo al goede contacten kunnen leggen. Persoonlijk contact vind ik heel belangrijk én leuk. Nu gaat het dagelijks via Teams; videobellen met een persoonlijke benadering.”

“Ik houd me vooral bezig met relatiebeheer van woningcorporaties. Als een nieuwe woningcorporatie klant is geworden bij NEH, wordt het beheer ondergebracht bij mijn collega André of mijzelf.

Binnen een woningcorporatie wordt een operationeel contactpersoon (OC) benoemd, die dan fungeert als 1e aanspreekpunt voor NEH. Met hem of haar onderhoud ik dan het contact. Alle relevante technische zaken vanuit NEH communiceer ik met de OC. Uiteraard geldt dat ook andersom bij vragen of behoefte aan nieuwe IT-diensten of producten.”

 

Maandagochtend gaat de wekker en dan? 

“Om 06:45 uur spring ik uit bed en laat ik mijn hond even snel uit. Vervolgens ga ik om 07:00 uur 5 kilometer hardlopen, daarna douchen, wat eten en in ieder geval altijd een verse kop koffie! Dan kan ik om 08:00 uur fris beginnen met het opschonen van mijn mailbox, voordat ik het eerste klantcontact heb. Maandag is sowieso een administratieve dag ter voorbereiding voor de resterende dagen van de week, die gevuld staan met klantafspraken.”

“Voor corona had ik hooguit 3 afspraken bij klanten per dag, mede door de reistijden tussen de klanten en was ik 1 dag in de week op kantoor om lopende zaken te bespreken met mijn directe collega’s. Nu komt het vaker voor dat ik meer dan 3 afspraken per dag heb én sluiten ze vaak zelfs aan op elkaar. Gelukkig kan dit via Teams, zodat we elkaar ook kunnen zien tijdens het gesprek. Sporadisch ben ik nu nog op kantoor, het is nu helaas minder relevant in verband met de maximale bezetting bij NEH in Leusden en omdat mijn directe collega’s er ook zelden of niet zijn - ook hier biedt Teams een prima uitkomst.

Ik ben geen ochtendmens, vandaar dat ik het fijn vind om eerst te gaan hardlopen voordat ik start met mijn werkdag. Koffie is daarbij een essentiële aanvulling om de werkdag te beginnen.”

 

En op andere dagen? 

“Dinsdag tot en met vrijdagochtend staan in het teken van klantafspraken. Ik heb nu ongeveer 35 woningcorporaties onder mijn beheer. Aan het eind van iedere werkdag maak ik verslagen van de gevoerde gesprekken, om alles goed vast te leggen.

Elke dag en elke week is anders en dat maakt het uitdagend en afwisselend. Je moet echt flexibel zijn om in te spelen op de behoeften van de klant. Wat leuk is om te weten, is dat woningcorporaties veel onderling in contact staan met elkaar, ze zien elkaar niet als concurrent. Ze delen kennis in de breedste zin van het woord.

De vrijdagmiddag besteed ik aan het opschonen en beantwoorden van alle mails en finaliseer ik alle administratie van die week.”

 

Het leukste aan mijn baan

“Wat er voor mij absoluut uitspringt, is het klantencontact. Door corona is het persoonlijk contact bij de klant niet mogelijk, maar via Teams gaat het ook wel hoor. Fysiek met de klant aan tafel met goede koffie is natuurlijk altijd beter, maar dat is simpelweg niet aan te raden gezien de huidige omstandigheden.”

 

En er is meer dan werk alleen

“Buiten NEH ben ik graag aan het judoën. Al vanaf mijn 4e ben ik er met veel plezier mee bezig. Ik ben dan ook trots op het behalen van mijn zwarte band. In het verleden heb ik ook aan (inter)nationale toernooien meegedaan. Door diverse blessures is dit echter op een lager pitje gekomen. Bij mijn eerste gesprek met NEH kwam ik binnen met een gebroken voet in het gips!

Sporten doe ik sowieso graag: hardlopen, fitness en verder probeer ik elk weekend wel een andere sport uit, waarbij squashen toch wel met enige regelmaat terugkeert, net zoals mountainbiken.”

“Goede muziek is altijd welkom, afhankelijk van mijn stemming of waar ik mee bezig ben, luister ik klassiek, rock of pop. Netflix is ook een goede bezigheid! New Amsterdam is nu een topper. Ik controleer op IMDB echt altijd uitgebreid de waardering van de films en series. Er is wel een minimum cijfer nodig voor mij om te gaan kijken.”

 

Betrokken met de maatschappij

Als ik niet sport, ben ik ook een jongerencoach bij een stichting, om jongeren  (pubers en jongvolwassenen) te ondersteunen op de arbeidsmarkt. Ik voer gesprekken met ze en help ze onder andere bij het opstellen van hun C.V. om zo hun kansen op een leuke baan te vergroten. Mijn kennis en ervaring kan ze hierbij helpen. Het is voor mij mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de maatschappij zonder enige tegenprestatie.

 

Waarom willen mensen werken bij NEH?

“Naast het door mij al genoemde klantencontact is NEH echt een mensengerichte onderneming.” Iedereen staat open voor elkaar en wil elkaar helpen.

Ook nu, in tijden van corona, is er aandacht vanuit NEH. Er wordt regelmatig een pakketje thuis geleverd met iets leuks, om je een hart onder de riem te steken. Dat varieert van een lekker kaasplankje of juist wat bloemenzaadjes om de lente te vieren. Met Kerst kwam een medewerker persoonlijk aan de deur om een kerstpakket te leveren.

Daarnaast belt bijvoorbeeld HR af en toe om te vragen hoe het gaat. NEH is een warm bedrijf met hart voor haar mensen. Ik ben dan ook trots hier te mogen werken!”