De Week Van Coskun - Incident en Problem Analist bij NEH

Gepubliceerd op: 06-10-2019

Voor de novembereditie van De Week Van gingen wij op zoek naar onze Incident en Problem Analist, Coskun. We vinden hem op zijn vertrouwde plekje bij de Servicedesk. Al pratend belandden we via het koffiezetapparaat in een vergaderruimte waar al snel duidelijk wordt dat Coskun een man van de verdieping is.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweek van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?


Inspector Gadget

Coskun heeft een track record van 15 jaar ICT werk. Toen hij begin dit jaar via een goede vriend hoorde over een nieuw te creëren analyserende functie bij diens werkgever NEH, besloot hij het roer om te gooien. Hij solliciteerde en stond binnen korte tijd bij NEH op de werkvloer. Nu niet meer “achter techniek aanrennend” zoals hij het zelf noemt, maar zich verdiepend in de verbanden tussen meldingen en incidenten. De rol van Inspector Gadget begon vorm te krijgen.

Vandaag de dag rent Coskun dus achter analyses van technische issues aan. Zijn functie, die hij nog verder aan het uitbreiden en vormgeven is, houdt in dat hij bestaande incidenten en service requests van eindgebruikers die op de Servicedesk binnenkomen analyseert en verbanden/trends probeert te zoeken. Hieruit komen toekomstbestendige oplossingen die handen en voeten gegeven worden door andere afdelingen. Soms zijn deze oplossingen zelfs preventief na aanleiding van slechts een signalering.

Coskun: “Mijn werkweek ziet er heel divers uit en er zit geen vast ritme in. De enige duiding is dat ik de eerste helft van de week bezig ben met de weekanalyses van de vorige week. De tweede helft van de week houd ik mij voornamelijk bezig met de kwaliteitscontrole en analyses van de meldingen van de huidige week.” Op de vraag wat hij het leukste aan zijn werk vindt, zegt hij: “Dat ik met intensief speurwerk (wat ik op zichzelf al leuk vind) een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van het afgeleverde werk van de Servicedesk. Zo zorgen we er samen voor dat onze klanten (ook in de toekomst) goed geholpen worden en de Servicedesk succesvol is.


Met vallen en opstaan

Als reden voor deze motivatie geeft Coskun aan dat hij in 14 jaar tijd binnen de ICT zelf ook van alles heeft meegemaakt. Hij heeft fouten gemaakt, heeft geleerd, is gevallen en weer opgestaan. En nu haalt hij er veel voldoening uit om vanuit zijn nieuwe functie zijn collega’s te stimuleren om beter te worden. “Ik wil dat elke klant tevreden is en geholpen wordt zoals het hoort, wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is”, aldus Coskun.


Venz, Venz, Venz!

Maandagochtend gaat de wekker, en dan? “Dan denk ik aan mijn broodje hagelslag, haha! Via de badkamer kom ik in de woonkamer waar de tv met het RTL Nieuws aan gaat. Dan smeer ik mijn broodje en wacht ik met eten tot het nieuws (wat steeds herhaalt) van vooraf aan begint. Daarna omkleden, schoenen aan en in de auto (of op de fiets) richting het werk. Jaja de fiets, of soms zelfs lopend, want ik woon in de buurt van NEH! Aan het einde van de dag plant Coskun weinig: “’s Avonds ga ik alleen naar de sportschool, verder lees ik boeken en kijk ik Netflix.” Navraag leert dat Coskun het liefst informatieve, educatieve boeken of iets over de financiële sector leest. “Fictie lees ik niet, daar heb ik films voor!”


Tosti’s en films

Het weekend begint met een uitgebreid ontbijt wat Coskun zelf klaarzet voor hem en zijn vrouw. “De zaterdagochtend begint rustig, we zitten tot aan de middag lekker thuis. ’s Middags gaan we op familiebezoek of naar een leuke stad en ’s avonds gaan we uitgebreid samen koken. Alle keukens komen wel eens voorbij, maar de voorkeur gaat toch uit naar de Italiaanse, daar ben ik het beste in”. Als de avond valt gaat Coskun samen met zijn vrouw zitten met familie of vrienden of anders samen op de bank een filmpje kijken.

De volgende dag start wederom met een uitgebreid ontbijt, ditmaal gedomineerd door tosti’s! Coskun: “We experimenteren graag met verschillende soorten kazen. Zo kan ik je vertellen; Gorgonzola is wel tosti-materiaal, zachte Belgische kazen zijn geen tostimateriaal!”. Verder is de zondag voor Coskun en zijn vrouw een lekkere luie dag waarop er zo min mogelijk gepland wordt. Na 18:00u mag er sowieso niets meer gepland worden, want zondagavond is filmavond!


Waarom willen mensen werken bij NEH?

Als je het mij vraagt vanwege de vrijheid in de zin van zelfontwikkeling. Daarnaast geldt voor mij dat ik bij NEH binnen korte tijd het familiegevoel ontdekt heb. Het voelt ook niet of ik hier elke dag kom ‘werken’. Er is veel vrijheid in keuze wat ik wil leren en doen. Elke dag is er fruit, thee, soep… er wordt overal aan gedacht. Met mijn één-dag-langer-in-dienst-dan-Jan-Niessen status (De Week Van: Jan Niessen, 04/09/2019 red.) kan ik bevestigen dat de funfactor ook zeker aanwezig is.