De Week Van Arjan - Systeembeheerder bij NEH

Gepubliceerd op: 10-07-2019

Arjan werkt nu een halfjaar als Systeembeheerder bij NEH. Voor De Week Van vroegen wij deze technicus het hemd van het lijf. Voordat hij naar NEH kwam, werkte hij in een vergelijkbare functie bij NCCW. Doordat er te veel mensen werkten voor de hoeveelheid werk die er lag, heeft de organisatie besloten om de hele IT-afdeling door NEH over te laten nemen.

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?


Overstap naar NEH
 

Deze overgang van onderneming kwam voor Arjan als een enorme verrassing. “Het was wel even schrikken toen ik te horen kreeg dat NEH mijn nieuwe werkgever werd. Gelukkig kende ik het bedrijf al uit het verleden. Maar van twaalf minuten reistijd ging ik naar vijftig kilometer voor een enkele reis. Voor mij valt het uiteindelijk nog mee. Er zijn ook collega’s die hun hele werkende carrière naast hun werkgever hebben gewoond en nu een uur moeten reizen.” Naast Arjan zijn er nog zeven collega’s die de overstap maakten van NCCW naar NEH.

Voor Arjan was het geen frisse start. In de eerste vier maanden bij NEH kreeg hij een paar heftige gebeurtenissen in zijn privéleven te verwerken. Maar bij de pakken neerzitten, kent deze optimist niet: “Ik zie altijd het positieve van dingen in. Ik wil niet in het negatieve blijven hangen. Als ik iets nieuws zie, dan denk ik: ‘Leuk!’ De manager bij NCCW was top. Je moet altijd maar zien of je zo’n manager terugkrijgt bij een nieuwe werkgever. Dat is gelukkig hier ook het geval.”

Maandagochtend de wekker gaat 
“Opstaan, wassen, aankleden, koffie en naar werk. Op werk bekijk ik meteen de agenda. Hoewel ik in het beheer- en serverbeheerteam zit, houd ik mij minder bezig met de standaardwerkzaamheden. Zo ben ik veel bezig met het analyseren van nieuwe technieken die voor NEH en onze klanten een toevoeging kunnen zijn, zoals Hello for Business en Azure AD password protection. In de ochtend doe ik vaak het uitzoekwerk en in de middag ga ik aan de slag met uitvoerende werkzaamheden.”

Waar collega’s hem van kennen, is voor Arjan niet moeilijk. Lachend geeft hij toe: “Ik ben wel een ouwehoer. Als iemand daar geen behoefte aan heeft, mag dat ook gezegd worden. Daarnaast kennen mensen mij om het eten. Ik hou veel van koken.” Zijn specialisme is de Italiaanse keuken. En dan niet de simpelere gerechten, maar de moeilijkere varianten. Zo legt hij uit: “Pasta maak ik zelf. Als je weet hoe het moet, is het net zo snel klaar als de pasta uit de supermarkt. Alleen dan veel lekkerder en verser.”

Zijn favoriete gerecht? Ravioli 'con spinaci uovo: pasta gevuld met spinazie, ricotta en ei. “Sous-vide koken vind ik ook heel leuk. Dan doe je vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op een lage temperatuur, zodat het eten geleidelijk gaar wordt. Vlees is hierdoor veel lekkerder. Dat doe ik graag in het weekend, maar ook na het werk vind ik het prima om nog twee uur in de keuken te staan. Ik ben een liefhebber van handgemaakte Japanse keukenmessen. Afhankelijk van wat je snijdt heb je een ander mes nodig. Mijn mooiste mes? Dat is de Miyabi 5000MCD Santoku.”


Druk weekend
 

“In het weekend slaap ik uit; voor mij is dat negen uur opstaan. Bij minder weer kijk ik in de ochtend graag een film of YouTube of maak ik een wandeling. Daarna gaan mijn vrouw en ik naar de supermarkt om het eten voor die avond te halen en gaan we lekker koken. De ene keer gaan wij bij mijn vader op bezoek en de andere keer gaan we naar één van de kinderen.

De weekenden zijn vrij druk. Als het wel lekker weer is, vind je me op het water bij het Gooimeer, Markermeer of IJsselmeer. Ik heb een speedboot van 135PK-motor, wat uitkomt op 67km per uur. Maar het liefst wil ik een speedboot die nog harder gaat. Nog maar even overleggen met het thuisfront.”


Kaasfonduen
 

“Ik heb het erg naar mij zin bij NEH. Pas nam ik kaasfondue mee die we thuis over hadden. Met zes collega’s, inclusief de directeur, hebben we de kaasfondue opgegeten. Dat is toch mooi? Het leuke aan NEH is het sociale aspect. Ze laten zien dat je gewaardeerd wordt, door die waardering ook te uiten en door je zelfstandig te laten. Zolang dat goed gaat, hoor je niemand. Tuurlijk wordt je ook teruggefloten als het even niet goed gaat.”

“We hebben erg leuke kwartaalmeetings. We krijgen kort te zien hoe het met NEH gaat en waar wij als bedrijf mee bezig zijn. Daarna is het tijd voor gezelligheid en is er een afsluitende barbecue. Natuurlijk ben ik ook groot fan van de stoelmassages.” Door de positieve insteek van NEH, gaat Arjan elke dag met zin naar zijn werk. Ook ondanks dat hij nu iets langer dan twaalf minuten onderweg is.

Wil je bij NEH komen werken? Leuk! Bekijk alle vacatures.