WOONWENZ KIEST VOOR GEHELE OUTSOURCING NAAR DE CLOUD VAN NEH SHARED SERVICES

Gepubliceerd op: 29-04-2021

Tijdens een feestelijk samenzijn, onder het genot van koffie en een heerlijke Limburgse vlaai, heeft Stichting Woonwenz een meerjarig contract ondertekend met ICT-leverancier NEH Shared Services. Met de keuze voor NEH wordt de woningcorporatie uit Venlo nog verder ontzorgd op het gebied van ICT, waardoor zij een grote stap zet in het verder verwezenlijken van haar organisatiedoelstellingen.

Woonwenz transformeert van een meer traditionele beheer­organisatie naar een ICT-regieorganisatie. Om deze transitie kracht bij te zetten, zocht Woonwenz middels een Best Value aanpak een geschikte (IT) partner, die hen kan helpen de organisatie te transformeren in een wendbare en flexibele onderneming, waarbij ICT nog beter ondersteunt.

Frank van Engelen, Directeur-bestuurder van Woonwenz, vertelt: “ik zie nog corporaties om mij heen die de ICT in huis willen houden. Ik denk dat we onze expertise in zaken moeten stoppen waar we echt goed in zijn en andere zaken moeten onderbrengen bij partijen, die daar goed in zijn, zoals NEH.” De Directeur-bestuurder vervolgt: “We zijn eigenlijk heel blij met jullie. Het is goed om expertise in te huren, want het is niet onze corebusiness. En IT is ook de toekomst, zeker als we meer met data gaan doen dan dat we nu doen en dan heb je goede ondersteuning nodig.”

 

Na de hosting van Empire bij NEH nu ook de Kantoorautomatisering

Ingrid Keder, Manager bedrijfsvoering: ”we zijn begonnen met de werkzaamheden en begin juni gaan we live. Volgens mij is dit het begin van een voortzetting van een mooie samenwerking, die we al enkele jaren met elkaar hebben.” En waarom NEH uit de zes partijen? “Qua prijs zaten jullie in het midden, maar vooral met de kwalitatieve beantwoording volgens BVP hebben jullie echt het verschil gemaakt. Daarnaast hebben we ook referentieonderzoek gedaan en daar kwamen ook goede geluiden uit” aldus Ingrid.

Jan Pieter Cleveringa, Algemeen directeur bij NEH geeft aan: “we merkten dat de verkaveling over meerdere partijen niet altijd even lekker liep, we waren er daarom extra op gebrand om deze mooie corporatie nog meer te gaan ontzorgen. En de verwachtingen bij Woonwenz zijn hoog gespannen, dat voelen we en daar gaan we voor.”

 

Over Woonwenz

Woonwenz is de grootste woningcorporatie in de regio Venlo en heeft circa 8.500 woningen en 1.800 andere vastgoedobjecten in eigendom en beheer. Met circa 90 medewerkers bouwt, beheert en verhuurt Woonwenz betaalbare huurwoningen. Deze dienstverlening vindt plaats vanuit de missie van haar rechtstreekse voorloper de Venlosche Bouwvereeniging uit 1907, namelijk het bieden van huisvesting voor “de braave maar minder bemiddelde arbeider”.

 

Over NEH Shared Services

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden en sinds 2004 gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatie-branche.
Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken.
Bijna 70 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.