Woonwaard en NEH Shared Services zetten samen vergaande stappen naar de public cloud

Gepubliceerd op: 25-07-2019

Woonwaard uit Alkmaar en NEH Shared Services uit Leusden hebben hun samenwerking weer verlengd. Tijdens de contractondertekening liet Nicole van Wijk, bestuurder bij Woonwaard, al weten dat ze uitkijkt naar de gezamenlijke voortzetting. “Ik ben blij om te horen dat NEH zo met ons meedenkt. Open met elkaar communiceren vind ik het belangrijkste. Blijf benoemen waar je mee bezig bent.”

“We zijn ook zoekende naar wat de ontwikkeling naar de public cloud voor Woonwaard betekent. We zien dat de serviceverlening door de Servicedesk blijft bestaan en wat betekent dat dan voor de rest?”, aldus Nicole. Steven van de Wijdeven, regisseur I&A bij Woonwaard haakt hierop in: “Het overstappen naar de cloud betekent voor ons dat we een voorspelbaar kostenmodel krijgen. We zien de updates van te voren aankomen, in plaats van plotselinge, grote wijzigingen in de software.”

Visie op de werkplek en samenwerking

“Woonwaard, zoals de meeste corporaties uit de sector, staat voor nieuwe uitdagingen door een snel veranderende wereld. NEH anticipeert daar met haar visie op de werkplek op en is daarmee binnen de sector vooruitstrevend” aldus Jan Pieter Cleveringa, algemeen directeur bij NEH. De relatie tussen NEH en Woonwaard laat het toe dat we met een kritische blik samen naar innovatie kunnen kijken.

Vanuit de samenwerking heeft Steven in zijn presentatie tijdens de NEH kwartaalvergadering voor het NEH personeel aangegeven welke stappen Woonwaard gemaakt heeft en welke uitdagingen hij nog ziet: “Meer Software as a Service, geen functionele beperkingen meer en alleen relevante applicaties en functionaliteiten. Dat is waar wij voor gaan. Met NEH denken we goede stappen te zetten.”

Woonwaard

Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de regio Alkmaar/Heerhugowaard. Ze staan voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij je past, in een buurt die je bevalt, nu en in de toekomst. Ze hebben hun visie vertaald naar een moderne, procesgerichte organisatie. Ze werken samen met huurders en (keten)partners aan hun maatschappelijke doelen.

NEH

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche en de zorgsector. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat eindgebruikers altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Met mensgerichte ondersteuning van toetsenbord tot applicatie blinkt NEH uit in het ontzorgen van haar eindgebruikers.