Woningstichting Den Helder kiest voor outsourcing door NEH Shared Services

Gepubliceerd op: 29-05-2020

Na 25 jaar ICT in huis gaat Woningstichting Den Helder haar ICT outsourcen bij NEH Shared Services.  Waar normaal gesproken het nieuwe partnerschap tijdens een feestelijke bijeenkomst met een gezamenlijke handtekening wordt bezegeld, gaat de formalisering van contracten in coronatijd nu digitaal.  

Edo Bakker, Hoofd Informatisering & Digitalisering legt uit waarom ze na 25 jaar toch gaan outsourcen: “De nood was best hoog. Met verouderde in-huis ICT, enkele verstoringen, vertrekkende Systeem Beheerders en een werkorganisatie die sterk de behoefte had om gebruik te gaan maken van Microsoft Office 365 maakte de behoefte om dit goed te gaan regelen groot.” 

Na een grondig selectietraject is de organisatie uitgekomen bij NEH. Edo verklaart: “Heel formeel gesproken heeft NEH op alle onderdelen van ons onderzoek de beste cijfers gescoord. Jullie hebben een duidelijke visie verpakt in een sterk verhaal. De techniek die jullie gaan leveren, was meteen helder. De menselijke maat speelde en de goede klik speelde een grote rol. Al met al maakte het totaalplaatje het verschil.” 

Edo benadrukt de rustige manier van benadering tijdens de presentatie van NEH. Hij ervaart dezelfde rust nu het project gestart is. “Deze samenwerking levert ons ontzorging en rust op. Wij kunnen ons weer bezighouden met zaken die onze huurders aangaan”, aldus Edo. 

Peter Kramer, Financieel Directeur bij de organisatie, voegt toe: “Je laat iets los wat je 25 jaar als heel gewoon hebt ervaren. Het duurt even om te beseffen dat deze keuze beter is voor de organisatie. We krijgen een moderne omgeving waarmee we de organisatie beter kunnen bedienen. En als we dan iets doen, dan graag met een partner die het kunstje kan en dat heeft NEH wel heel erg duidelijk over weten te brengen.”


Over Woningstichting Den Helder

Woningstichting Den Helder is een woningcorporatie die zich al ruim 100 jaar inzet voor de volkshuisvesting in Den Helder en omstreken met ruim 10.000 verhuureenheden. De woningstichting houdt zich primair bezig met sociale volkshuisvesting, maar vindt het ook belangrijk dat de herstructurering van Nieuw Den Helder en de revitalisering van het stadshart doorgaan.


Over NEH 

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, als marktleider gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Zeker nu in de coronatijd is NEH’s visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint uitermate onderscheidend.