Volkshuisvesting Arnhem besluit tot outsourcen en kiest voor NEH

Gepubliceerd op: 31-08-2020

In een gemoedelijke sfeer, aan de voet van de historische John Frost brug en voorzien van koffie met een stuk taart, vindt op 28 augustus de feestelijke contractondertekening bij Volkshuisvesting Arnhem plaats.

“Performance verhogen en kwetsbaarheid wegnemen. Jarenlang is de ICT intern prima door een paar mensen gedaan. De ontwikkelingen gaan echter zo snel, dat we naar de toekomst toe rust en ontzorging zoeken”, aldus Liesbeth van Asten, Directeur-Bestuurder van Volkshuisvesting. Michel van Dalen, Informatiemanager bij de organisatie, vult aan: “Het waren steeds meer kleine dingen, zoals updates, kennis bijhouden, een paar kleine foutjes, die de performance gingen beïnvloeden. We kregen er steeds meer last van en dat is voor de organisatie niet prettig.”

Een ICT-scan onderbouwde dat gevoel en vervolgens zijn is de corporatie een traject gestart onder begeleiding van VKA. “We neigen veel meer naar standaardisatie, dat gaat lucht opleveren. Voor de cultuur is dat wel een grote stap en daarom was het voor ons belangrijk om de keuze voor een outsourcingspartij heel zorgvuldig te maken”, aldus Liesbeth. Na het verkennen van de markt bleven drie partijen over die hun aanbod hebben ingediend, waarna presentaties volgden en de referenties zijn nagebeld. Daarbij is de keuze gevallen op NEH.


Rust en ontzorging

“Wij vinden het knap hoe jullie complexe materie in begrijpelijke taal weten uit te leggen. De aangeleverde stukken waren goed leesbaar en de reacties op vragen zijn zeer snel en adequaat. Het totale plaatje ziet er goed uit”, legt Liesbeth uit. Ze vervolgt: “We hebben met NEH een partij die meedenkt en ons gaat ontzorgen.  Jan Pieter Cleveringa, Algemeen directeur bij NEH, benadrukt: “Het gaat om consistent zijn. Wij gaan ervoor zorgen dat wat we zeggen, ook daadwerkelijk waarmaken. Succes zit hem in de details.”


Toekomstgericht

Met het aangaan van deze nieuwe samenwerking kan Volkshuisvesting zich richten op de toekomst. De processturing, het standaardiseren en digitalisering komen in de lift. Medewerkers gaan procesgestuurd werken, de reguliere bedrijfsprocessen moeten daarvoor goed ondersteund worden. Met nieuwe werkplekapparatuur en Microsoft Online diensten kunnen medewerkers vanaf elke locatie, op elk moment werken.

De organisatie krijgt hierdoor meer tijd en aandacht voor haar huurders. Liesbeth sluit af: “Het standaardiseren van de bedrijfsprocessen gaat ons veel rust brengen. Een basis die op orde is, maakt aandacht en een verdere stap in het  professionaliseren mogelijk.”


Over Volkshuisvesting Arnhem

Volkshuisvesting Arnhem is sinds 1908 als toegelaten instelling actief in de gemeente Arnhem met het bouwen en beheren van woningen voor mensen die zelf moeilijk in hun huisvesting kunnen voorzien. Ze werken met ruim 150 mensen aan prettig wonen in Arnhem. Daarvoor beheren ze ongeveer 13.000 woningen en 1.100 andere eenheden waaronder bedrijfsruimten, ateliers en gebouwen met een maatschappelijke functie.


Over NEH

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Ruim 60 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.