Succesvolle Livegang bij Actium door goede samenwerking!

Gepubliceerd op: 20-12-2022

Maandag 12 december jl. was de Livegang bij Actium. Een woningcorporatie in het mooie Drentse Assen. Het was een complexe uitdaging, die door goed samenwerken van de partners NEH en Cegeka met de ICT-afdeling van Actium een geslaagde Livegang heeft opgeleverd! Fantastisch om te zien hoe iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid pakt en goed samenwerkt om dit project te laten slagen.

De complexiteit van deze migratie zat hem in het feit dat Actium tijdens de migratie een Upgrade deed van Empire R19 naar Empire R21 en dat is een hele grote stap en migratie. Door de upgrade was de doorloop van het Draaiboek enorm van belang, zodat we wel op de bewuste maandag 12 december live konden gaan. Dat laatste is ons allen van NEH, Cegeka en Actium gelukt.

De afdeling ICT  van Actium bereidde de overgang goed voor met collega's vanuit alle afdelingen, om goed in beeld te krijgen wat de impact van de wijzigingen is op hun werk en op hun huurders.

Gaaf om te zien dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid pakt en goed samenwerkt om dit project te laten slagen. Een weekend flink doorwerken om dit voor elkaar te krijgen, is succesvol gebleken!

Livegang en Nazorg
De Livegang was afgelopen maandag 12 december en werd door NEH en Cegeka On Site uitgevoerd.

De Nazorg is ingezet voor de komend dagen, die ook On Site uitgevoerd worden. Daarna wordt besloten om zaken remote op te pakken en de overdracht te gaan voorbereiden naar het NEH Klantteam 16.

Bij de Livegang werden maar liefst 190 devices uitgedeeld aan de Actium medewerkers en rond 11.00 uur was iedereen weer aan het volop aan het werk met een Microsoft 365 werkplek in de Cloud.

Daarna hebben we ongeveer 27 tickets gehad, waarvan 50% voor Cegeka Empire R21 en de andere helft voor een RBAC issue, omdat gebruikers bepaalde toegangsrechten misten. Dus al met al, voor ons als NEH een zeer succesvolle migratie en Onboarding, want de primaire en alle andere applicatie draaiden weer.

En BACO? Dat staat voor het project BACO (Bouwen aan de Actium Cloud Omgeving).

Over Actium
Thuis. Dat is de plek waar je je veilig en geborgen wilt voelen. De plek waar je kan doen wat jij wilt. Het is de uitvalsbasis voor het leven dat jij wilt leiden. Wij bieden een goed, duurzaam en betaalbaar huis. Een huis dat past bij wie je bent en wat je nodig hebt. Samen doen we er alles aan om te zorgen dat je je thuis voelt. Want een goed leven, begint bij goed wonen.

Bij Actium werken ongeveer 215 medewerkers. We zijn een voortvarende en professionele organisatie waar ruime ICT kennis aanwezig is. Naast het hoofdkantoor in Assen zijn er ook twee nevenvestigingen, te weten in Oosterwolde en Ruinen.
Op dit moment hebben 16.000 huishoudens een thuis in onze woningen. Wij zijn pas tevreden als onze huurders dat ook zijn. Tevreden met hun woning. Tevreden met hun wijk. Tevreden met ons als verhuurder.

Over NEH
NEH is sinds 2004 gespecialiseerd - en is inmiddels marktleider - in het outsourcen van kantoorautomatisering van woningcorporaties. Met diensten als kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze corporaties altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken.

Vernieuwend, proactief en vooroplopend op het gebied van informatiebeveiliging en gebruikersadoptie. Daardoor hebben ruim 75 corporaties hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op - en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen vanuit Microsoft 365 onderscheidend zijn. NEH doet dit vanuit haar visie “De NEH corporaties zijn slim van binnen en sociaal naar buiten.”