Succesvolle audit: uitbreiding beveiligingscertificaten

Gepubliceerd op: 24-12-2019

Donderdag 12 december heeft NEH de audit ten behoeve van het behalen van het zorg specifieke NEN7510 certificaat succesvol afgerond. “Het vergde de nodige voorbereidingen, maar we hadden alles tot in de puntjes georganiseerd”, aldus Jan Niessen, Kwaliteitsmanager bij NEH.

Het behalen van het NEN7510 certificaat is voor NEH belangrijk omdat onze zorgklanten verwachten dat de persoonlijke gezondheidsinformatie goed beveiligd is. Dit heeft NEH al jaren op orde met het ISO27001 certificaat, maar het is nu ook aangevuld met een NEN7510 certificaat. NEN7510 geeft aanvullende richtlijnen en uitgangspunten voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die NEH (als verwerker van persoonlijke gezondheidsinformatie) dient te treffen voor de beveiliging van de genoemde informatie.

Afgelopen donderdag is de externe audit afgerond. Vanuit het audit rapport blijkt dat NEH voldoet aan alle controls die gesteld worden in de NEN7510 norm. Aansluitend zal de certificering volgen en ontvangen wij binnen enkele weken het fysieke rapport en het bijbehorende certificaat.