Succesvolle AED-training bij NEH

Gepubliceerd op: 03-03-2023

Recent zijn er bij NEH AED-trainingen geweest om ervoor te zorgen dat men kan reanimeren en een AED kan inzetten om zo levens te kunnen redden. Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. De eerste minuten zijn dan van levensbelang. De AED basistraining zorgt dat de juiste stappen worden gezet. Hoe eerder de AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskans!

Door het personeel te trainen in het gebruik van de AED is de kans vele malen groter bij een hartaanvalDe inzet van alléén een AED is niet voldoende, de hersenen moeten immers ook zuurstof toegediend krijgen door hartmassage en mond-op-mond beademing. Om de overlevingskansen van een slachtoffer te verhogen, is het van belang om zo snel mogelijk te starten met het gebruik van de AED.

Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen NEH weet hoe je op een veilige en verantwoorde manier de AED dient te gebruiken, zijn er AED basistrainingen geweest.
Veiligheid gaat voor alles en is voor iedereen bij NEH: of je nu bezoeker bent of een medewerker. Dat geeft een veilig gevoel.