"Sinds de overstap werken we efficiënter!"

Gepubliceerd op: 25-09-2019

SCHIJNDEL – Sinds een week is woningcorporatie Woonmeij in Schijndel live gegaan met een nieuwe ICT-omgeving, gefaciliteerd door NEH. Wij vroegen Adviseur Informatisering en Automatisering Tim Standhart hoe hij de overgang heeft ervaren.

De verwachting was dat medewerkers een hele andere beleving zouden hebben met deze nieuwe manier van werken. En, is dat gelukt? Tim: “Naast dat we zeer tevreden zijn over de snelheid van de systemen (dat was voorheen wel anders), zijn we ook veel flexibeler geworden. Je kunt al je programma’s open laten staan, je device loskoppelen van het dockingstation, naar een andere ruimte lopen en direct verder werken. Dat waren wij niet gewend, dit is echt ideaal!” Allemaal blije gezichten bij Woonmeij. Ook de combinatie van verschillende devices (werkstations, zowel mobiel als vast) die allemaal met elkaar communiceren slaat goed aan bij de organisatie en haar medewerkers.

Projectmanager Egon van NEH: “Woonmeij had vooraf hoge verwachtingen en het was aan NEH om deze verwachtingen waar te maken”. Dat blijkt tot op heden goed gelukt. Tim: “Ik heb een dergelijke overgang vaker meegemaakt, maar ik kan niet anders zeggen dan dat deze zeer soepel is verlopen.” Volgens zowel Tim als Egon zijn de implementatie, afstemming en projectbegeleiding op een vloeiende manier verlopen. Tim had nooit het gevoel dat ze tegen problemen zouden aanlopen. Beide teams hebben elkaar goed gevonden, iedereen was snel bereikbaar en er konden volgens de mannen korte klappen gemaakt worden.

Egon: “Woonmeij is een organisatie die het nieuwe systeem direct goed adopteert. Je proeft weinig weerstand, medewerkers gaan gewoon meteen enthousiast aan de slag”. Woonmeij heeft met de overgang een enorme sprong vooruit gemaakt; in techniek, flexibiliteit, mobiliteit, beveiliging en in service en ondersteuning.

Tim: "We kijken uit naar de ontdekking van alle mogelijkheden die NEH en Office 365 ons te bieden hebben.”