Self service voor wachtwoordherstel

Gepubliceerd op: 13-09-2021

Self Service Password Reset (SSPR) voor Azure Active Directory (Azure AD) biedt gebruikers de mogelijkheid hun wachtwoord te wijzigen of opnieuw in te stellen zonder tussenkomst van een (externe) beheerder of helpdesk.

SSPR wordt bij steeds meer woningcorporaties al succesvol toegepast. 

Heb je nog geen toegang tot deze dienstverlening en wil je hier ook gebruik van maken? Als je een eindgebruiker bent, dien je je hiervoor te registreren om zo weer toegang te krijgen tot je account. De handleiding is voor NEH klanten via het klantportaal van TOPdesk te downloaden.

SSPR heeft de volgende voordelen:

  • Self service: wijzigingsverzoeken worden zonder tussenkomst van een (externe) beheerder of helpdesk geautomatiseerd verwerkt.
  • 24/7 actief te gebruiken.
  • De betreffende medewerker kan snel weer aan de slag en is zo productiever.
  • De (externe) beheerder of helpdesk wordt minder belast.
  • Rapporten met activiteiten voor wachtwoordbeheer geven beheerders inzicht in het opnieuw instellen van wachtwoorden en registratieactiviteiten, die in hun organisatie plaatsvinden.

Gecombineerde registratie inschakelen voor SSPR en MFA
NEH raadt corporaties aan de gecombineerde registratie-ervaring voor SSPR en meervoudige verificatie in te schakelen. Wanneer je dit doet, hoeven gebruikers hun registratiegegevens slechts één keer te selecteren om beide functies te activeren.
Voor de gecombineerde registratie-ervaring is niet vereist dat corporaties zowel SSPR als Azure AD Multi-Factor Authentication inschakelen. Gecombineerde registratie biedt corporaties een betere gebruikerservaring.