Resultaten NEH Giarte IT Experience Benchmark bekend

Gepubliceerd op: 28-07-2020

NEH heeft voor het vierde jaar op rij meegedaan aan het onafhankelijke Giarte IT Experience Benchmark onderzoek (voorheen Outsourcing Performance). Giarte onderzoekt de klantloyaliteit naar de externe IT-leveranciers. Daarbij komt de sleutel tot een positieve, winstgevende en duurzame relaties in IT-outsourcing naar voren.

Om de klantloyaliteit van NEH te bepalen, kijkt Giarte in het onderzoek naar perceptie, ervaring en intentie van haar klanten. De eerste resultaten van dit onderzoek heeft het onderzoeksbureau vandaag vrijgegeven en in september presenteren zij aan NEH alle resultaten van de benchmark.


Perceptie

“De uitbesteder heeft een positieve perceptie van de IT-dienstverlener op basis van factoren die de dienstverlener en de relatie kenmerken.” Deze perceptie wordt op verschillende competenties getoetst. NEH scoort het hoogst met een score op 79 op betrouwbaarheid: “NEH houdt zich aan gemaakte afspraken”. Met betrekking tot klantgerichtheid behaalt NEH dezelfde score op bereidheid “NEH spant zich in om ons als klant tevreden te stellen”.


Ervaring

“Een positieve perceptie is gekoppeld aan een positieve ervaring, waaronder het gevoel dat de dienstverlener aan de verwachtingen voldoet, het gevoel van tevredenheid met de diensten en vertrouwen in de dienstverlener.” De kwaliteit van de dienstverlening toetst Giarte op het applicatie-, infrastructuur-, security- en eindgebruikersvlak. De scores zijn, op het applicatievlak na, allemaal boven het gemiddelde. NEH blinkt uit in haar security dienstverlening (8.3) en infrastructuur dienstverlening (8.0).


Intentie

“Een positieve perceptie en ervaring versterken de relatie, wat op zijn beurt leidt tot klantenbinding.” De score van de intentie tot klantenbinding wordt uitgedrukt in (super) fans, passives en detractors. NEH heeft maar liefst 63 procent fans, waarvan 21 procent aangeeft een superfan te zijn “Ik beveel NEH absoluut aan”. NEH heeft geen detractors; ofwel klanten die NEH niet aan zouden bevelen.


IT Experience benchmark

De IT-benchmark van Giarte veranderde de naam van Outsourcing Performance naar IT Experience. De naamswijziging is gedaan vanwege het bredere scala aan zakelijke en op technologie gebaseerde samenwerkingen en partnerschappen die deel uitmaken van de studie. De benchmark omvat nu een breder scala dan alleen traditionele outsourcing. De IT Experience is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland.

Wil je het bekende gele boekje ontvangen met alle resultaten van de benchmark? Vul dan je gegevens in bij ons contactformulier en dan wij sturen jouw organisatie een exemplaar toe. Meer informatie over Giarte is te vinden op www.giarte.nl.