Omnia Wonen nieuw ERP en kantoorautomatisering: stap van de professionalisering

Gepubliceerd op: 22-11-2019

“Gelukkige medewerkers maken gelukkige huurders. Wij willen gastvrij zijn en dat betekent ook iets voor onze eigen ondersteuning. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij hulptroepen bij nodig”, aldus Monique Govers, sinds 4,5 jaar directeur-bestuurder bij Omnia Wonen. “Vervangen van ons ERP-systeem stond al in het 100-dagen-plan en is een grote stap. Eén van de spannendste punten op mijn to-do list.”

Harderwijk, 4 november 2019 – Omnia Wonen en NEH Shared Services beklinken nieuwe samenwerking. 

Monique had voorafgaand aan deze omschakeling advies aan haar projectgroep gevraagd. De aanbeveling was unaniem “snijden en vervangen” met absolute focus op het meenemen van de organisatie in de veranderingen. Jos Jansen, adviseur I&A: “Na een stevig selectietraject hebben wij gekozen voor ERP-leverancier cegeka-dsa. Zij doen het goed, zijn niet de goedkoopste en niet de duurste, bieden een best practice en softwarepakket Dynamics Empire ziet er modern uit. Daar komt bij dat zij hosted Dynamics Empire via NEH Shared Services leveren en die is op haar vlak de beste.” 

Vervanging van kantoorautomatisering 

De afgelopen tijd zijn de medewerkers van Omnia Wonen druk bezig geweest om de basis die ten grondslag ligt aan deze grote verandering op orde te brengen. Tegelijkertijd is ook de vervanging van de kantoorautomatisering opgepakt. Daarbij viel de keuze op NEH, mede gezien de meerwaarde door het hosten van Dynamics Empire. De vernieuwing van de ICT hoorde wat het management betreft bij een stap naar professionalisering. Roy Viring, Manager Finance en ICT, vult aan: “Continuïteit in de organisatie en bedrijfsvoering en het niet verder opvoeren van de druk op de medewerkers zijn de grootste punten van zorg voor Monique en mij. De techniek laat ik graag aan Jos over en ik heb alle vertrouwen in de combinatie NEH met Cegeka-dsa.” 

Hoe hou je elkaar jaren scherp? Een nieuwe relatie maakt fris, zet doelstellingen opnieuw recht in het vizier en heeft weer een dienstbare opstelling voor de organisatie. Jan Pieter Cleveringa, Algemeen Directeur van NEH: “Het is belangrijk om elkaar telkens op te zoeken, contact te houden, om te acteren vanuit een pragmatische aanpak waarin gekeken wordt naar zaken die goed gaan en zaken die beter kunnen”. Monique vult aan: “Houd ons scherp, ga niet voor ons rennen! De leidraad is: voor 90% de processen en standaarden volgen en de overige 10%? …. Ja daar verwacht ik leiderschap.”

Omnia Wonen: Iedereen een thuisbasis

Omnia Wonen zet zich in voor huishoudens die vanwege hun inkomen uitsluitend aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt en bieden daarmee een basis aan mensen om deel te nemen aan de maatschappij. Voor de periode 2019 - 2022 heeft de corporatie  een groeiambitie en zetten ze in op betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit binnen de kaders van een uitstekende dienstverlening met maximale inzet van onze financiële middelen.   

NEH Shared Services: wij schepen er plezier in om anderen te ontzorgen 

NEH Shared Services is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Met mensgerichte ondersteuning van toetsenbord tot applicatie is NEH niet alleen innovatief binnen de sector maar blinkt NEH uit in het ontzorgen van haar klanten.