“NEH zet net dat stapje extra”

Gepubliceerd op: 02-01-2020

DIDAM – Een kleine twee maanden geleden hebben wij vanuit NEH woningcorporatie Plavei ‘live’ laten gaan met de moderne werkplek in de cloud. Wij gingen in gesprek met Rudie Eskes, Projectcoördinator I&A bij Plavei, om het migratieweekend te evalueren.

In de zomer, onder het genot van een lekkere barbecue, vond de contractondertekening plaats. Bij NEH lag nu de taak om de stappen richting de moderne werkplek waar te maken. Erg tevreden blikt Rudie op het migratieweekend terug en bedankt NEH’ers Evan van der Kamp (De Week Van Evan 01/04/2019 red.) en Niels Bakker voor alle hulp. Rudie: “Het migratieweekend is ontzettend goed verlopen. Vanuit Plavei stelden we duidelijke doelstellingen richting NEH en zij hebben dit waargemaakt.”

Gezamenlijk doel

Als Rudie de kans kreeg, zou hij het migratieweekend op dezelfde wijze laten verlopen: “Naast dat het erg gezellig was, ben je ook samen met een club mensen aan het werk om iets op te leveren.” Wat NEH onderscheidend maakt? Daar kan Rudie kort over zijn: “De klantgerichtheid bij NEH is super. Heb je een vraag waar ze je eigenlijk niet bij kunnen helpen, dan doen ze alsnog hun best om toch hulp te kunnen bieden. Ze doen net dat stapje extra voor je.”

Servicedesk

De NEH Servicedesk biedt Plavei het primaire contact voor alle meldingen, waaronder het melden van incidenten, problemen en het doen van wijzigingen. Rudie is blij met deze service: “Voorheen belastte we onze eigen collega’s met deze lastige IT-vragen. Nu belt iedereen de Servicedesk.” Voor Plavei was het een bewuste keuze om de expertise bij NEH te beleggen. Rudie vervolgt: “Dit vergroot niet alleen de continuïteit in de organisatie, maar ook de digitale zelfredzaamheid van de medewerkers. Met Team Viewer kunnen de Servicedeskmedewerkers meteen meekijken op ons beeldscherm. Dat bespaart ons het uitleggen van het probleem.”

Over Rudie

Rudie werkt nu anderhalf jaar bij Plavei en de corporatiewereld is geen vreemde voor hem. Met ruim tien jaar werkervaring in de sector en betrokken te zijn geweest bij verschillende IT-projecten, kreeg hij bij Plavei de kans om I&A projectcoördinator te worden. Een jaar geleden is Plavei begonnen met een aanbesteding en na een selectie van drie partijen, kwam NEH als beste uit de bus. De aanbesteding is verlopen volgens een afgeleide van het prestatie-inkoop. Hierbij is Plavei met succes bijgestaan door Jasper Tijsma van HKP consultants.