NEH Klantteams voor een optimale klantgerichtheid

Gepubliceerd op: 30-08-2022

De klant is van ons allemaal. De klant centraal stellen middels een team dat bestaat uit leden van verschillende disciplines wordt door NEH omarmd om zo de klantgerichtheid verder te vergroten. 

Bij NEH is de Servicedesk de grootste afdeling, ruim 34 personen werken hier dagelijks om de klant te woord te staan bij zijn of haar ICT uitdagingen. Om klanten nog beter van dienst te zijn, heeft NEH haar klanten ondergebracht in een aantal klantteams. Elk klantteam bestaat uit een Service & Support Medewerker én een specialist, Service & Support Engineer, Systeembeheerder, Systeembeheerder Device Management, Applicatiebeheerder en een Teamleider voor de aansturing.

Reguliere gesprekken worden nu al door klantteams gedaan. De frequentie verschilt per klant. de focus ligt vooral op de klant en daarnaast ook intern bij NEH. 
Een voordeel van het persoonlijke contact is dat er intern overleg gepleegd wordt over meldingen, zodat iedereen is aangesloten binnen het klantteam. Wat zijn de trends, zodat met de klant besproken kan worden wat voor hen belangrijk en zo de klanttevredenheid hoger wordt/is/blijft.

Voordelen voor de klant 

  • Verbetering klantgerichtheid en reactiesnelheid;
  • Elke klant heeft een vaste aanspreekpartner binnen NEH voor een persoonlijke benadering en een stabiele, langdurige samenwerking;
  • Heldere afspraken en duidelijke naleving en opvolging;
  • De NEH medewerkers weten wat er speelt, kennen de historie en weten wat de klant belangrijk vindt;
  • Verwachtingen kunnen zo beter gemanaged worden;
  • Optimale inzet van complementaire kennis en ervaring: door samenwerking van medewerkers uit verschillende disciplines
  • Wij leren de klanten zo nog beter kennen, waardoor er een band ontstaat en dat werkt voor iedereen fijn!

Optimale bereikbaarheid

De telefonie is inmiddels zo ingericht, dat als een klant belt, hij of zij automatisch wordt doorgeschakeld naar de betreffende aanspreekpartner binnen het NEH klantteam. 
Wat niet werkt, is als er anoniem gebeld wordt. Bij anoniem uitbellen, kunnen we niet zorgen dat die persoon bij het betreffende klantteam terecht komt. Belangrijk is dus dat het gebruikte telefoonnummer bekend moet zijn bij NEH. Op deze manier kunnen we de klant nog beter en sneller van dienst zijn: met een kortere of zelfs helemaal geen wachttijd, niet intern hoeven doorverbinden en zodoende snel de juiste contactpersoon aan de lijn.
Als de aanspreekpartner van NEH in gesprek is, zal wel worden doorgeschakeld naar een andere medewerker, die wel telefonisch beschikbaar is op dat moment, om zo toch snel van dienst te kunnen zijn.