NEH GAAT PARTNERSHIP AAN MET TANIUM VOOR OPTIMAAL INZICHT IN EN CONTROLE OVER ENDPOINTS VAN WONINGCORPORATIES

NEH bedrijfspand met auto
Gepubliceerd op: 15-04-2021

NEH heeft een partnership gesloten met Tanium, leverancier van unified endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen. NEH heeft het Tanium Platform geselecteerd als oplossing voor inzicht in en controle over endpoints van woningcorporaties.

Tanium en NEH gaan hun technologie en expertise bundelen om het Tanium Platform door heel Nederland te leveren. Deze samenwerking helpt NEH waardevol inzicht te krijgen in de kritieke IT-middelen van haar klanten en helpt ervoor te zorgen dat ze optimaal beveiligd en up-to-date zijn, of het nu gaat om laptops, servers, virtuele machines of cloudinfrastructuur. Door deel uit te maken van het Tanium-partnerecosysteem kan NEH haar aanbod optimaliseren met het Tanium Platform om organisaties te helpen technologierisico's continu te beheren en hiaten in de zichtbaarheid van endpoints te dichten.

Inzicht

“Enkele jaren geleden hebben we een nieuwe Device Management-dienst opgezet voor het beheer van moderne werkplekken. We hebben toen al in een relatief vroeg stadium kennis en ervaring opgedaan met het beheer van gedecentraliseerde werkplekken vanaf kantoor”, zegt Willem van Zalk, Manager Device Management en Clouddiensten van NEH. “We liepen tegen de grenzen aan van onze vorige endpoint management oplossing. Met Tanium hebben we een nieuwe tool in huis gehaald, die ons nog meer inzicht gaat geven, waardoor we de endpoints efficiënt kunnen blijven beheren.”

Unieke architectuur van het Tanium Platform

“Het Tanium Platform biedt exact waar wij naar op zoek waren. Een realtime portal geeft van al onze klanten een duidelijk overzicht van hoeveel endpoints er in gebruik zijn en wat de actuele status daarvan is”, zegt Gerrit Kroes, Directeur Operations van NEH. “Zo zien we direct of een systeem de laatste patches draait. Is dat niet het geval, dan kunnen we de installatie daarvan via het Tanium Platform eenvoudig realiseren, zonder dat de gebruikers daar hinder van ondervinden. Dit geldt ook voor updates aan bijvoorbeeld browsers en allerlei middleware applicaties.”

“We zijn erg blij dat we een Managed Service Provider als NEH nu tot onze klantenkring kunnen rekenen. Het is een innovatief bedrijf, dat vaak voorloopt op de technische ontwikkelingen in de markt. Hun klanten hebben hoge verwachtingen van NEH”, zegt Wytze Rijkmans, Regional Vice President, Benelux bij Tanium. “Met het Tanium Platform kunnen we inzicht, security en automatisering bieden aan NEH-klanten. We kijken uit naar een mooie samenwerking met NEH, waardoor Tanium nu het leidende endpoint management en security-platform is geworden voor een groot aantal woningcorporaties in Nederland.”

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform, dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 

Over NEH

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden en sinds 2004 gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatie-branche.
Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Bijna 70 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.