Met Exchange Online extra mailadressen gebruiken

Gepubliceerd op: 05-04-2022

Gebruikers van Office 365 kunnen in Exchange een onbeperkt aantal ‘plus adressen’ instellen. Door een + achter een adres te zetten, kan men zo een of meerdere uniek mailadres(sen) aanmaken (voor een bepaald doel – bijvoorbeeld nieuwsbrieven). Deze optie is te gebruiken voor Exchange Online.

Met het zogeheten ‘plus addressing’ kunnen gebruikers van Exchange Online een uniek e-mailadres aanmaken, dat automatisch op hun normale account binnenkomt. In plaats van overal bijvoorbeeld naam@corporatie.com te gebruiken, kunnen gebruikers dan naam+nieuwsbrief@corporatie.com gebruiken. Dat is handig om verschillende diensten gescheiden te houden, zoals het ontvangen van nieuwsbrieven én om eventueel de bron van spam of uitgelekte gegevens te achterhalen. Sommige andere e-mailproviders, met name Gmail, ondersteunen dat al jaren.

De functie zit nu ook in Exchange Online op Office 365, zegt Microsoft. Microsoft liet weten dat deze nieuwe functie een van de meest gevraagde verzoeken was op de Microsoft-forums.

Admins moeten de feature nu nog wel handmatig inschakelen via PowerShell, zegt Microsoft. Het bedrijf heeft daarvoor instructies online gezet. De functie is op dit moment alleen beschikbaar voor individuele adressen binnen Exchange. Er komt ook ondersteuning voor verzendlijsten en groepen.

In de loop van april gaat Microsoft deze optie standaard aanzetten. Dat houdt in dat gebruikers zelf extra mailadressen kunnen aanmaken en toevoegen aan hun account.