Jonge woningcorporatie in Spijkenisse zit geheel vol vertrouwen

Gepubliceerd op: 10-03-2020

De contractondertekening met De Leeuw van Putten begon hartelijk: een gesprek over Spitfires in het kader van de 75 jaar herdenking D-Day. De kunst aan de muur is voor beide directeuren een warme opening. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat de corporatie geheel vol vertrouwen is.

De jonge en financieel gezonde corporatie in Spijkenisse staat voor een grote uitdaging. Het bezit stamt uit het oprichtingsjaar 1981 en kent weinig fasering voor onderhoud en vernieuwing. Voor wat betreft de ICT zijn de uitdagingen minder, maar was het wel een moment om wat te gaan doen. Robert Fraanje, Manager Financiën bij de organisatie, legt uit: “Ons systeem draait al sinds 2013 stabiel en dat gaat prima, al merk je wel dat het systeem wat trager wordt. Geef ons een nieuwe, online omgeving en wij zijn tevreden.” 

Snelle beslissing

Directeur-bestuurder Maarten de Booij vult aan: “Soms heb je het gevoel dat je moet veranderen. Door diverse oorzaken merk je dat je door wilt. Beveiliging, back-up, verkeerde risico’s binnenkrijgen, etc. Het wordt complexer.” Na verschillende presentaties was de keuze makkelijk en snel gemaakt. De Booij: “Wij zijn een kleine organisatie en hoeven niet lang over beslissingen na te denken. NEH was met haar presentatie erg onderscheidend en het voelde meteen goed. Met een kwartier waren wij er al uit.”

Jan Pieter Cleveringa, Directeur van NEH Shared Services stelt de vraag: “Wat gaat het jullie brengen?” De Booij reageert: “Het geeft ons zorgeloosheid en rust. Wij zitten geheel vol vertrouwen. Jullie snappen de sector, de specifieke applicaties en hebben ervaring met veel woningcorporaties.”

De Leeuw van Putten gaat gebruikmaken van het nieuwe concept van NEH ‘De moderne werkplek’: een veilige en snelle werkplek zonder Citrix, met alle nieuwe Microsoft Office 365 mogelijkheden, gekoppeld aan het ERP (X)BIS van NCCW. 

Over De Leeuw van Putten

De Leeuw van Putten is een echte Spijkenisser corporatie en zet zich met hart en ziel in voor een mooi, veilig en leefbaar Spijkenisse. De corporatie beheert in deze stad zo’n 4.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en maatschappelijk vastgoed. Zij zijn bij uitstek een sociaal verhuurder, waarbij ze de volgende kernwaarden hanteren bij alles wat zij doen: Een ongedeelde samenleving, Goed wonen op een prettige plek, Een sociale verhuurder bij uitstek, Liever verhuren dan verkopen, Persoonlijk contact en sociaal en betrouwbaar.

Over NEH Shared Services

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Ruim 60 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als MS Office365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.