Giarte 2020: Met veel fans scoort NEH wederom hoog op security

Gepubliceerd op: 09-10-2020

Dinsdag 29 september kwam Giarte de resultaten van de IT Experience 2020 Benchmark bij NEH bespreken. Hoor je Giarte? Dan denk je aan het gele boekje. Giarte voert jaarlijks haar onafhankelijke onderzoek uit naar de klanttevredenheid over IT-serviceproviders. De resultaten bundelen ze in dit welbekende gele boekje.

Ook dit jaar heeft NEH de hulp van haar klanten gevraagd om de klantloyaliteit en -ervaringen te beoordelen. Voor het vierde jaar op rij namen wij deel aan dit onafhankelijke onderzoek. Dit onderzoek vond plaats van februari tot half mei 2020 onder 743 klanten van 40 Nederlandse serviceproviders.

Met alle COVID-19 gerelateerde uitdagingen in ogenschouw nemend, mag NEH supertrots zijn op de gekregen waarderingen. Op het security-vlak steekt NEH met kop en schouders boven de benchmark uit.


Pluspunten

De klanten van NEH waarderen ons het meest om de geboden bedrijfscontinuïteit, kennis van de markt, tevredenheid van de eindgebruikers en geboden flexibiliteit. Volgens Giarte ligt de fanscore van NEH, met 63% aan fans waarvan 21% superfans, hoger dan die van de meeste organisaties. Uniek is ook het feit dat er nog nooit een ‘detractor’ (negatieve aanbeveling) is geweest.


Hosting en security

De service tevredenheid scoort, net als voorgaande jaren, erg goed. Uitblinkende cijfers zijn een 8,2 voor hosting, (benchmark is 8). Applicatie-onderhoud scoort een 7,8 (benchmark is 7,5). Vorig jaar scoorde NEH al opvallend hoog op security, dit jaar doen we dat met een gemiddelde van een 8,3 nog iets beter. Met een score van  92 op security resolution (stelling: NEH reageert snel en adequaat bij security issues) en een score van 87 op security monitoring (stelling: NEH laat zien welke gevaren zijn afgewend en hoe deze gevaren (technisch en organisatorisch) zijn afgewikkeld) zitten we ver boven de benchmark (respectievelijk een 83 en 67).


Enkele anonieme quotes

  • Zeer betrouwbare en dienstverlenende partner! Medewerkers zijn zeer deskundig!
  • Er is sprake van een prettige samenwerking met open vizier. Er wordt meegedacht en ze staan klaar met een team enthousiaste mensen.
  • NEH is een kundige partij en een plezierige partner. We hebben heel duidelijk een gezamenlijk doel: het zo goed mogelijk bedienen en ontzorgen van de medewerkers van de corporatie.
  • Ze hebben kennis van zaken. Ook in tijden dat het in ICT-land minder goed verloopt (bijvoorbeeld recente problemen met Citrix), blijkt dat ze de boel op orde hebben.


Wat kan beter?

Met 38 uitgebreide klantbeoordelingen kan NEH ook dit jaar spreken van een hoog responspercentage. Erg fijn, want feedback geeft richting. Je kan namelijk niet verbeteren als je niet weet wat je moet verbeteren. Zo geven enkele klanten aan dat het lerend vermogen van NEH beter kan en mag er nog proactiever gecommuniceerd worden over de afhandeling van servicedeskmeldingen. Een enkele klant wenst vaker positief verrast te worden door te laten zien dat er actief meegedacht wordt over technische adviezen en kostenverlaging.

Deze adviezen nemen wij zeer te harte.


Gele boekje ontvangen?

Wil je het bekende gele boekje ontvangen met alle resultaten van de benchmark? Vul dan je gegevens in bij ons contactformulier en dan wij sturen jouw organisatie een exemplaar toe. Meer informatie over Giarte is te vinden op www.giarte.nl.