Giarte 2019: NEH trots dat waardering klanten weer is gestegen!

Gepubliceerd op: 08-07-2019

Voor het derde jaar op rij heeft NEH meegedaan aan het onafhankelijke Giarte Outsourcing Performance Onderzoek. De mening van klantorganisaties wordt gevraagd over hun relatie met de externe IT-serviceprovider. Eind juni zijn de resultaten aan het grote publiek gepresenteerd.

Als service provider voor met name de woningcorporatie- en de zorgsector is het voor NEH van belang om, naast haar eigen jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek, extern te laten meten of en hoe de beoogde kwaliteit en klantgerichtheid door onze klanten ervaren wordt. NEH heeft Giarte uitgekozen voor dit onafhankelijke en objectieve onderzoek.

Bij de profielen van de serviceproviders worden drie verschillende scores uitgelicht. Per serviceprovider worden de drie meest opvallende of hoogste scores vermeld. Voor NEH zijn dat onderstaande scores.

Per serviceprovider worden de drie meest opvallende of hoogste scores vermeld.

IM = Infrastructure Management MS = Managed Security Aanpassingsvermogen, Capaciteit,
Adequaatheid en Efficiëntie

Meer superfans (“Ja, ik zou NEH absoluut aanbevelen”)

Wat geweldig dat al onze dienstentevredenheidsscores zijn gestegen. Van de 39 klanten die het onderzoek dit jaar hebben ingevuld zijn 67% fans van NEH en 26% zelfs superfans en dat is 9% meer dan vorig jaar. NEH scoort hoog op betrouwbaarheid (“NEH houdt zich aan de afspraken”), bereidheid (“NEH spant zich in om ons als klant tevreden te stellen”) en innovatief (“NEH Group realiseert relevante vernieuwingen en innovaties”).

Jan Pieter Cleveringa, algemeen directeur bij NEH, is zeer blij: "De waardering van onze klanten voor hetgeen we als partners voor hun betekenen is consistent hoog en daarom ben ik zo trots op ons hele team. Vanuit onze missie en kernwaarden zijn we elke dag vol betrokkenheid actief om onze klanten te ontzorgen. Dit betreft natuurlijk de dagelijkse dienstverlening maar ook onze klanten meenemen in de snel veranderende wereld van ICT mogelijkheden en wat dit ze kan brengen."

Begin september zitten NEH en Giarte samen aan tafel voor een verdere verdiepingsslag. Jan Pieter Cleveringa voegt hieraan toe: “En natuurlijk zijn er altijd zaken die we beter kunnen doen. Door goed naar onze klanten te luisteren kunnen we onze dienstverlening verder aanscherpen. Wij scheppen er immers plezier in om anderen te ontzorgen. Dat betekent goed luisteren naar de behoeften van de klant en daarnaar handelen.”

Outsourcing Performance Onderzoek

Outsourcing Performance (OP) is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Sinds 2002 legt Giarte Research met OP de ervaringen vast van klantorganisaties en hun IT-serviceproviders. De markt voor IT-outsourcing in Nederland is heel dynamisch en kenmerkt zich door diversiteit. Giarte brengt transparantie in het functioneren van de complexe wereld van IT-outsourcing, legt ervaringskennis vast en adviseert IT-organisaties aan zowel de kant van vraag als aanbod.

Klik op de link voor meer informatie over het Giarte Outsourcing Performance Onderzoek.