Fusiecorporatie: “Professioneler en efficiënter werken met ICT via NEH”

Gepubliceerd op: 11-02-2020

Fusiecorporatie Lyaemer Wonen en Wonen Zuidwest Friesland willen graag ontzorgd worden op het automatiseringsvlak en andere zaken, zoals de AVG. “De ervaringen met NEH zijn goed en dus gaan we het traject met vertrouwen in”, aldus Aart Rekers, directeur-bestuurder bij Lyaemer Wonen.

“Hoe gaan de nieuwe Kantoorautomasering in de Cloud en alle Microsoft Online diensten jullie hierin helpen?”, vraagt Jan Pieter Cleveringa, algemeen directeur bij NEH. Aart is daar duidelijk over: “Basisactiviteiten van de corporatie kunnen steeds meer geautomatiseerd worden en daar willen wij graag in mee, zodat wij meer met huurder gerelateerde zaken bezig kunnen zijn." Yeb Tiemensma, Manager projecten, vult hem aan: “De nieuwe manier van werken gaat ons helpen, doordat alle systemen professioneler en efficënter worden. Nu kan ik met een iPad niet overal bij en straks is dit wel mogelijk.”

Een corporatie in de huidige tijd is een hoop automatisering met een gebouw erom. Voor de Friese woningcorporaties is persoonlijk contact, op een laagdrempelige manier aan alle huurders bieden zeer belangrijk. “Zo kunnen wij zowel de digitaal vaardige als de niet vaardige huurders bedienen. Wij hebben behoefte aan een proactieve partner die inhoudelijk op de hoogte is en makkelijk beweegt op strategisch, tactisch en operationeel niveau. In NEH vinden wij die partner met ook nog eens het juiste gedrag”, aldus Yeb.

Over Fusiecorporatie Lyaemer Wonen en Wonen Zuidwest Friesland

De beide corporaties bestaan zo’n 100 jaar en zij bezitten een gevarieerd en modern bestand van ruim 3.800 woningen in de gemeente De Fryske Marren en Zuidwest-Friesland. Het lokale karakter van de corporatie zorgt ervoor dat ze betrokken zijn en zich betrokken voelen bij het leefklimaat van de buurten, wijken en dorpen in de gemeente, want prettig wonen houdt niet op bij de voordeur. Ook de woonomgeving is belangrijk.

Over NEH Shared Services

NEH Shared Services is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Ruim 60 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als MS Teams, SharePoint onderscheidend zijn.