Eindelijk nieuwe ICT-omgeving voor Woonstichting SSW

Gepubliceerd op: 25-03-2020

Hij is anderhalve week Directeur-bestuurder van Woonstichting SSW en Danny Visser mag al het contract ondertekenen voor een nieuwe ICT-omgeving. Zelf grapt hij: “Ik heb nog nooit zo’n kort onderhandelingstraject meegemaakt.” 

Binnenkort gaat de corporatie live met vernieuwde kantoorautomatisering én een moderne werkplek op basis van nieuwe Surfaces voor al het personeel.

De waardering voor NEH is groot bij Sander Wuis, Adviseur Informatievoorziening bij SSW: “Tijdens onze bestuurs- en managerswissel konden jullie gewoon doorgaan met de technische kant van het proces. Bedankt voor jullie flexibiliteit.” “Het was een mooi voortraject, we zijn op bezoek gegaan bij alle mogelijke leveranciers en NEH heeft daarin een goede indruk gemaakt.  De ervaring van NEH met Wocas van Hercules was ook een belangrijke factor. De corporatie in Bilthoven heeft op dit moment verouderde omgeving. De noodzaak om snel te vernieuwen is groot. 

Voor Jan Putman, Interim manager, is deze verandering een hele verademing: “Een aantal maanden geleden kwam ik bij SSW te werken en ik schrok van de ICT-omgeving. We gaan met NEH naar een omgeving die wel van deze tijd is.” Met nieuwe Surfaces zet de corporatie al een stap in de goede richting. Alle medewerkers kregen de vrijheid om zelf een device te kiezen. NEH gaat ondersteuning bieden via Device Management en met Microsoft Online diensten.

De samenwerking met SSW is voor NEH ook vernieuwend; het is een van de weinige organisaties binnen de klantenkring van NEH met Wocas als ERP-pakket. Gerrit Kroes, Directeur Operations binnen NEH, heeft alle vertrouwen in de samenwerking: “Wij kennen de softwareleverancier van Wocas, Hercules Social Housing B.V., goed en wij hebben veel ervaring met het hosten van ERP-systemen.


Woonstichting SSW

Woonstichting SSW zet zich in voor betaalbare woningen voor lagere- en middeninkomens. Samen met hun huurders en samenwerkingspartners werken ze aan vitale wijken, waar mensen prettig wonen. SSW is een klantgedreven woningcorporatie in de gemeente De Bilt. In de zes kernen Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek verhuren ze ruim 5.000 woningen, garages en bedrijfspanden. Met persoonlijke aandacht, goede service en digitale dienstverlening willen ze zorgen voor goed geïnformeerde en tevreden huurders.


Over NEH Shared Services

NEH is een gestaag groeiende ICT-dienstverlener uit Leusden, gespecialiseerd in het outsourcen binnen de woningcorporatiebranche. Met diensten als Kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze klanten altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken. Ruim 60 corporaties hebben hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op – en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als MS Office365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.