DRAAG BIJ AAN EEN VERANTWOORDE EN DUURZAME CONSUMPTIE DOOR HERGEBRUIK VAN HARDWARE VOOR JONGEREN IN AFRIKA

Gepubliceerd op: 15-12-2021

Maxim Nyansa staat voor het beste van twee werelden.  Ze zijn een stichting, die is opgericht in Ghana in 2016. Ze hebben de kracht van een NGO en ze zijn een stichting die via fondsen werft en vrijwilligers mobiliseert om kansarme jonge Afrikanen op te leiden. Geïntegreerde trainingsprogramma’s helpen jongeren in Afrika aan een loopbaanperspectief met de gewenste en vereiste digitale en andere moderne vaardigheden.

Waarom Maxim Nyansa
Met de doelstelling voor duurzame ontwikkeling in het achterhoofd, werkt Maxim Nyansa aan het opleiden van jongeren met kwalitatief goed onderwijs en beroepsopleidingen in de ICT.

Onze naam betekent "maximale wijsheid" en ons logo - een klassiek Ghanees Adinkra symbool - betekent letterlijk "in de juiste boom klimmen". Deze uitdrukking betekent: "Wie zich inzet voor een goed doel, mag de hulp van anderen verwachten". Het weerspiegelt onze missie, namelijk om jonge Afrikanen die minder geluk hebben een kans te geven om te worden opgeleid en toegerust voor hun professionele leven. We geloven dat ze een groot potentieel hebben, maar ze kunnen worden geholpen door een klein duwtje om naar de volgende tak van de boom van hun persoonlijke ontwikkeling te klimmen.

Donatie hardware en logistiek
Wij zijn afhankelijk van donaties van licht gebruikte computers en andere complementaire hardware bestemd voor een tweede leven op Afrikaanse scholen. Ook zijn we doorlopend op zoek naar gebruik of sponsoring van transport zoals vrachtwagens, containers en schepen. Vanzelfsprekend wordt er voor gezorgd, dat alle data permanent worden gewist op een verantwoorde manier.

In ruil daarvoor: ons logistiek team zorgt voor GDPR proof processing (formateren) en packaging van alle hardware: tracering en tracking systeem om uw eigen donaties te volgen. Resultaten zijn transparant via de website en interactieve kaarten; evenals de waardering via foto’s van onze projecten in Afrika.

Partner worden van Maxim Nyansa
Maxim Nyansa werkt samen met particulieren, bedrijven, andere NGO’s en natuurlijk met onderwijsinstellingen, die onze missie en visie delen om jongeren in Afrika te voorzien van de benodigde kennis.

Met waarden als gelijkheid, synergie en nederigheid creëren we een win-winsituatie voor alle betrokkenen, terwijl we zoveel mogelijk jongeren op een duurzame manier bereiken.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
ICT-bedrijven en andere ondernemingen werken met ons samen naar een hoger niveau in hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hun bijdrage aan de Sustainable Development Goals. Onze samenwerking met deze bedrijven helpt hen bij hun corporate communicatie, medewerkers en klanten betrokkenheid en inspireert ook tot innovatie en transparantie in alle projecten.

Met elke liefdadigheidspartner gaat Maxim Nyansa in gesprek om de juiste manier van samenwerken te vinden. Ons vrijwilligersteam zal u bezoeken en verschillende mogelijke manieren bedenken om betrokken te zijn bij het werk van Maxim Nyansa en haar projecten.

Doelgericht partnerschap

Als liefdadigheidspartner van Maxim Nyansa draagt u bij aan de volgende Sustainable Development Goals: #4 (kwaliteitsonderwijs), #8 (waardig werk en economische groei) en #12 (verantwoorde consumptie en productie).

Via ons leertransformatieprogramma ondersteunt u ons om kwalitatief goed onderwijs de bieden aan kinderen. Onze bootcamp voor jonge IT-afgestudeerden draagt bij aan het verbeteren van hun carrièremogelijkheden, waardoor ze grotere kans hebben om een waardig werk te vinden. Deze jongeren kunnen op hun beurt positief bijdragen aan de economische groei nationaal en internationaal.

Wij geven hardware een tweede kans in ICT-labs op scholen in Afrika. Door het verzamelen en hergebruiken van gebruikte hardware dragen wij bij aan een verantwoorde en duurzame consumptie.

NEH ondersteunt deze stichting en kan te allen tijde geheel vrijblijvend adviseren, zodat uw hardware op de juiste bestemming terechtkomt.
Wilt u ook uw oude hardware op een verantwoorde en duurzame manier een tweede leven geven én jongeren in Afrika een eerlijke kans geven?
Denk dan ook aan Maxim Nyansa. Meer informatie vindt u op de website www.maximnyansa.com.

Over NEH Shared Services
NEH, uit Leusden, is sinds 2004 gespecialiseerd - en is inmiddels marktleider - in het outsourcen van kantoorautomatisering van woningcorporaties. Met diensten als kantoorautomatisering in de Cloud zorgen wij ervoor dat medewerkers van onze corporaties altijd, overal en op elk device veilig kunnen werken.

Vernieuwend, proactief en vooroplopend op het gebied van informatiebeveiliging en gebruikersadoptie. Daardoor hebben ruim 70 corporaties hun ICT in zijn geheel bij NEH ondergebracht waarbij visie op - en invoering van de moderne werkplek met moderne middelen als Microsoft Office 365, Teams en SharePoint onderscheidend zijn.