Door COVID-19 fysiek gescheiden en toch zo dicht bij elkaar

Gepubliceerd op: 16-06-2020

Twee innovatieve organisaties zetten samen een stevige stap in de toekomst. Stadlander is onder andere innovatief met haar applicatielandschap door het gebruik van SalesForce voor alle huurdersprocessen en een 360 graden klantbeeld. Daarnaast gebruikt Stadlander OpenText als DMS-systeem en werkt de woningcorporatie aan de vervanging van de fileserver. Deze ICT-omgeving helpt Stadlander om haar dienstverlening naar de huurders te verbeteren en de huurder centraal te stellen. NEH is innovatief met de moderne werkplek en het mogelijk maken om tijd- en plaats onafhankelijk te kunnen werken, vanaf elk apparaat. De pakken werden uit de kast gehaald, want de contractondertekening op afstand moest wel even netjes worden vastgelegd. 

Werkplek van de toekomst

Henk Stoutjesdijk, Manager ICT & Facilitair bij Stadlander: “De applicaties verschuiven naar de cloud en het gebruik van grafische toepassingen blijft toenemen. Wij zien een trend dat werken op thin clients via de Citrix-omgeving plaats maakt voor een veilige, moderne werkplek op mobiele apparaten zoals laptops, waarop alle applicaties, bestanden en grafische toepassingen worden ontsloten. De visie op de moderne werkplek van NEH, met wie wij al jaren tevreden samenwerken, ondersteunt ons platform volledig.”


De visie in een notendop 

Het uitgangspunt van de moderne werkplek is ‘’efficiënt en flexibel werken’’, waardoor de gebruikers meer kunnen doen, in minder tijd en op elk gewenst moment. Een moderne werkplek is zowel zakelijk als privé inzetbaar en dient een veilige werkplek te zijn, die zorgeloos kan inspelen op de behoefte van de organisatie en de toekomstige trends en ontwikkelingen die op Stadlander afkomen. Alle tools en informatie die de gebruiker nodig heeft, moeten op ieder moment toegankelijk zijn vanuit de moderne werkplek. 

Naast dat het tijd werd om te digitaliseren, kwam deze vernieuwing goed uit toen Corona zich snel verspreidde. Marc van der Steen, Bestuurder bij Stadlander, legt uit: “De coronacrisis heeft wel laten zien dat er andere werkstructuren nodig zijn en dat deze in de praktijk ook blijken te werken. Dat nemen we mee in de werkplek van de toekomst. Ik hoop dat de moderne werkplek de verschillende typen werk optimaal en flexibel faciliteert.”