Waarom Microsoft 365 onmisbaar is voor jouw corporatie

Gepubliceerd op: 07-04-2022

Microsoft 365 is hét platform waarmee werknemers eenvoudig vanaf elke locatie en vanaf elk device kunnen werken. Hybride werken is de nieuwe standaard. We werken vanaf verschillende locaties en zijn mobieler dan ooit tevoren. Een ICT-omgeving moet daar goed op aansluiten om te kunnen blijven samenwerken. Een Microsoft 365 omgeving maakt dit dus mogelijk door verschillende applicaties toe te passen.

Wat is Microsoft 365 nu precies?
Microsoft 365 is een platform waarmee organisaties een moderne werkplek creëren. De moderne werkplek is erop gericht om op een veilige manier toegang te geven tot gegevens. Dit kan ongeacht waar werknemers zich bevinden. In de basis bestaat Microsoft 365 uit verschillende applicaties. Microsoft 365 is de overkoepelende omgeving waarin deze applicaties zich bevinden. Elke applicatie heeft zo zijn eigen functie en doel, waardoor voor verschillende scenario’s de juiste oplossingen kunnen worden gebruikt.

Microsoft 365 creëert één centrale documentenopslag
Een van de applicaties binnen Microsoft 365 is SharePoint. Het wordt met SharePoint mogelijk om alle documenten en gegevens op één centrale plek op te slaan. Dit voorkomt dat gegevens verloren gaan of niet makkelijk toegankelijk zijn. Door de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 worden alle gegevens veilig opgeslagen.

SharePoint is dus een platform waar werknemers alle bedrijfsgegevens kunnen opslaan. Dit maakt het mogelijk om werknemers op een veilige manier toegang te geven tot gegevens. Voor het hybride werken, is dit enorm belangrijk, omdat het werknemers de juiste middelen geeft om gegevens met elkaar te delen. Documenten kunnen zo als koppeling gedeeld worden, zodat men tegelijk in hetzelfde document kan werken en dat is efficiënt en overzichtelijk.

Microsoft 365 maakt samenwerken makkelijk
Het wordt met Microsoft 365 makkelijker om samen te werken. Alle gegevens worden in de cloud opgeslagen, waardoor werknemers vanaf elke locatie toegang kunnen hebben. Microsoft Teams is een applicatie die hier goed gebruik van maakt. Het Microsoft Teams platform maakt het mogelijk op te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Deze functionaliteiten kunnen eigenlijk niet ontbreken bij organisaties die hybride zijn gaan werken.

Bij het hybride werken kan het namelijk lastiger zijn om in contact te blijven met collega’s. Collega’s bevinden zich op verschillende locaties en kunnen daardoor lastiger te bereiken zijn. Microsoft Teams lost dit op door een samenwerkingshub te creëren voor jouw organisatie. Elke afdeling binnen de organisatie krijgt een aparte omgeving, waarin gegevens kunnen worden gedeeld. Dit creëert een plek waarin werknemers snel en gemakkelijk gegevens kunnen delen. Door de bel en vergader functionaliteiten blijf je makkelijker in contact met collega’s, waar zij zich ook bevinden.

Microsoft 365 maakt het beheren van apparaten makkelijker
Organisaties maken gebruik van veel verschillende devices. Het beheren ervan kan een behoorlijke klus zijn. Fysiek elk apparaat langsgaan wordt onmogelijk, omdat werknemers zich op veel verschillende locaties bevinden. Microsoft 365 maakt het mogelijk om een beleid te creëren voor alle zakelijke apparatuur.

Waarom Microsoft 365 onmisbaar is voor jouw corporatie
Microsoft 365 is een platform waarmee werknemers op een veilige manier kunnen werken. Het beschermt alle gegevens binnen de organisatie en biedt verschillende samenwerkingsplatformen aan. Werknemers gaan steeds vaker op verschillende locaties werken, waardoor Microsoft 365 onmisbaar is geworden. Voor organisaties wordt het aanbieden van een flexibele werkomgeving een steeds belangrijker onderdeel. Werknemers willen vanaf elke locatie productief kunnen werken, zonder enige beperkingen. Het is aan organisaties de taak om dit op een veilige en productieve manier vorm te geven.

Waarom is een moderne werkplek inrichten zo belangrijk
Bij het creëren van een moderne werkplek is de inrichting enorm van belang. Je wilt een veilige en productieve werkomgeving creëren, omdat werknemers steeds vaker hybride werken. Een ICT-omgeving moet daarom goed aansluiten bij jouw organisatie. Met de juiste oplossingen maak je het voor werknemers mogelijk om vanaf elke locatie succesvol te werken.

Met een goede inrichting werken mensen op een veilige en productieve manier. Je moet werknemers wel de middelen geven om dit optimaal te kunnen doen. Microsoft 365 creëert zo’n platform, waardoor werknemers optimaal in contact kunnen blijven met elkaar. Het verkleint datalekken en verhoogt de dataveiligheid enorm.

Microsoft 365 verhoogt de productiviteit
De complete Microsoft 365 omgeving is ervoor gemaakt om de productiviteit te verhogen. Het delen van gegevens is heel makkelijk, waardoor werknemers beter kunnen samen werken. Korte vragen hoeven niet meer via mail te worden verstuurd, maar kunnen direct vanuit een chatgesprek worden beantwoord. Dit maakt het een stuk efficiënter. Op deze manier blijf je optimaal in contact met al jouw collega’s, vanaf welke locatie ze ook werken.

Conclusie
Een Microsoft 365 omgeving verhoogt dus de productiviteit en veiligheid. Voor organisaties die hybride zijn gaan werken, kan een Microsoft 365 omgeving niet ontbreken. Het geeft werknemers de mogelijkheid om snel en eenvoudig gegevens te delen. In contact komen met elkaar wordt makkelijker, omdat werknemers met elkaar kunnen chatten en (video)bellen. Werknemers kunnen op deze manier optimaal werken en productief zijn, vanaf waar zij zich ook bevinden.

Interesse en wil je meer informatie over de moderne werkplek?
Neem gerust contact op en we informeren je graag over de mogelijkheden via tel. 033-4343070 | info@nehgroup.com | www.nehgroup.com