Tips & Tricks Microsoft Teams

Gepubliceerd op: 08-04-2022

Deze maand brengen we nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams. Lees hieronder hoe je vergaderingen soepeler kunt laten verlopen en hoe je de chats efficiënter kunt maken. Bekijk snel de 8 handige tips in deze blog.

CHAT

1.) Tekst aanpassen in Teams chat
Allereerst een heel handige tip: Te snel op enter gedrukt in een chat of reactie? Pas snel de tekst aan via ⬆️ (Druk 1x op 'pijltje omhoog' om je laatste bericht in de chat aan te passen - dit werkt alleen als er geen bericht na is gestuurd door iemand anders).
Als je met je muis op het bericht gaat staan en klikt op het beletselteken (...) kan je ook je (oudere) berichten aanpassen. De ontvanger krijgt ook hier echter geen nieuwe melding hiervan.

 

VERGADERINGEN

2.) Bijgewerkte begeleidende modus voor iOS-gebruikers
Nu kan je met één tik deelnemen aan een vergadering op zowel een iOS-apparaat als in Microsoft Teams Rooms. De ervaring op de iPhone wordt geoptimaliseerd om het gemakkelijker te maken om een hand op te steken, te reageren, te chatten, alle deelnemers te zien en toegang te krijgen tot Microsoft Whiteboard. Audio op je apparaat wordt automatisch uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat echo niet optreedt.

Naast deelname aan een vergadering is het eenvoudiger om toegang te krijgen tot vergader- en apparaat bedieningen, zoals de mogelijkheid om een PowerPoint te delen, camera's in en uit te schakelen en meer.

 

3.) Je eigen video vastmaken of verbergen in Teams-vergaderingen
Er is nu ook de mogelijkheid om je eigen video vast te pinnen op het vergaderpodium. Op deze manier kun je jouw eigen video in het grotere formaat op je scherm zien. Omgekeerd kun je ook je eigen video verbergen tijdens een vergadering op je scherm. Dit vermindert afleiding tijdens gesprekken, terwijl je video nog wel zichtbaar is voor andere deelnemers.

Om je video vast te maken of te verbergen, klik je gewoon op het beletselteken (...) in je eigen videofeed en selecteer je ‘Pin for me’ of ‘Hide for me’ ('Voor mij vastmaken' of 'Verbergen voor mij'). 'Spotlight for everyone' is mogelijk bij 3 of meer deelnemers om zo een video in het voetlicht te plaatsen, zodat die voor iedereen altijd zichtbaar is.

 

4.) Ondersteuning van open-tekst vraag poll voor Teams vergadering
Voor Microsoft Forms-peilingen in Teams-vergaderingen is er een nieuwe optie voor interactie met jouw deelnemers: Word Cloud Poll. Je kunt dit type poll gebruiken om de open antwoorden van deelnemers voor, tijdens of na een vergadering te verzamelen en de resultaten worden automatisch samengevoegd en weergegeven als een woordwolk.

 

5.) Teams-panelen inchecken en kamer vrijgeven
Om ervoor te zorgen dat vergaderruimten maximaal worden gebruikt, kunnen IT-beheerders nu Teams-panelen configureren om gereserveerde vergaderruimten vrij te geven die niet worden gebruikt.

Deelnemers aan de vergadering kunnen hun gereserveerde vergaderruimte claimen door op de knop 'Inchecken' in het paneel te tikken. Als niemand incheckt in de kamer, wordt deze vrijgegeven, zodat anderen de kamer kunnen reserveren en gebruiken.

In combinatie met een Microsoft Teams Rooms op Android wordt deelname aan een vergadering vanuit de ruimte beschouwd als inchecken en wordt de ruimte niet vrijgegeven (hiervoor is Teams Room vereist op Android-app versie 1449/1.0.96.2022011305 of hoger). Ondersteuning met Teams Rooms op Windows is op een later tijdstip beschikbaar.

 

6.) Check-in "knock-knock" melding op front-of-room display
Wanneer een Teams-paneel is gekoppeld aan een Microsoft Teams-ruimte, kan de nieuwe knop 'Inchecken' op het paneel worden gebruikt om een melding naar het display aan de voorkant van de kamer te sturen, om mensen in de kamer te informeren dat hun reservering is beëindigd en anderen wachten op de ruimte. Zie onderstaande foto - linkerbovenhoek.

 

7.) Nieuwe presentatiemogelijkheden
Microsoft Teams gebruikers kunnen binnenkort ook profiteren van nieuwe besturingselementen voor de presentatormodus waarmee de video feed kan worden aangepast en verplaatst.

Deelnemers aan de vergadering zijn meestal meer gefocust en hebben een betere ervaring wanneer ze de presentator samen met de presentatie zien. Een interactieve presentator helpt ook het publiek te begeleiden samen met visuele aanwijzingen.

Met videobedieningen in de presentatormodus kunnen presentatoren de video feed van de presentator verplaatsen, het formaat ervan wijzigen en de inhoudsgrootte automatisch dienovereenkomstig aanpassen. Dit kan worden toegepast op alle modi op de desktop als het scherm gedeeld wordt. Zie hieronder de verschillende opties van presenteren: standout, side-by-side en reporter.

 

8.) PowerPoint presentatie via Teams
Tot slot is er een interessante video (klik op deze link) van 5,5 minuut boordevol handige tips & tricks voor het geven van PowerPoint presentaties via Teams. Echt de moeite waard om professioneel beslagen ten ijs te komen als je een presentatie gaat geven.