Provides over de eerste ervaringen met de NEH Online Werkplek

Gepubliceerd op: 16-10-2020

Sinds de komst van corona zijn organisaties in een versneld tempo op zoek gegaan naar manieren om efficiënt, flexibel en zo makkelijk mogelijk te kunnen werken. De een omdat het zorgen voor de kinderen op zijn/haar schouders viel, de ander omdat de eettafel veranderde in een werkplek. We willen zo goed mogelijk ons werk blijven doen.

NEH is een nieuw partnerschap aangegaan met Workspace 365 en ontwikkelden de NEH Online Werkplek. Juist om ervoor te zorgen dat er een programma is dat met je meedenkt. Om de organisatie de efficiëntie, dat flexibele en de gemakkelijkheid te bieden die het op dit moment goed kan gebruiken. Provides is de eerste klant die op dit moment gebruikmaakt van de deze nieuwe werkomgeving.

Midden in de vakantieperiode ging Provides live met de nieuwe, digitale werkomgeving. De woningcorporatie zocht naar alternatieven voor het verouderde intranet en wilde een oplossing die paste in de geleidelijke transformatie van de werkplek. Eenvoud, overzicht en gebruiksgemak waren hierbij sleutelwoorden. Uiteindelijk heeft Provides ervoor gekozen om over te gaan op de NEH Online Werkplek.


Gepersonaliseerde werkomgeving

Door SharePoint en/of de fileserver als onderliggende opslagtechnologie te gebruiken, met de eenvoudige gebruikersinterface eroverheen, kunnen gebruikers gemakkelijk bij hun documenten vanuit de browser vanaf elk device en op elk gewenst moment van de dag. Met slechts één inlog krijgt de betreffende medewerker toegang tot alle bestanden, applicaties en portalen behorende bij zijn of haar rol. Zo kunnen ook externe applicaties eenvoudig worden toegevoegd. Denk hierbij aan reis-, nieuws- en huurdersapplicaties. Iedereen kan zijn eigen werkomgeving helemaal inrichten zoals diegene het zelf fijn vindt.

Op dit moment heeft Provides de omgeving nog vrij basis ingericht: een duidelijke startpagina, voorzien van nieuwsberichten, verjaardagen van medewerkers en verwijzingen naar veelgebruikte applicaties. Wanneer de NEH Online Werkplek volledig geïntegreerd is de primaire systemen verwacht Provides de nieuwe werkplek nog beter in te kunnen zetten. De eerste reacties van gebruikers zijn positief. Na vier maanden volgt nog een evaluatie en moet blijken of de NEH Online Werkplek ook op langere termijn van toegevoegde waarde gaat zijn voor Provides.