Nieuwe update in Microsoft Teams brengt collega’s dichter bij elkaar

Gepubliceerd op: 25-09-2020

Microsoft heeft de nieuwe innovaties alweer in de startblokken staan. Afgelopen dinsdag maakte de softwarereus bekend dat er updates komen in Microsoft Teams omtrent het videobellen. Je kunt binnenkort deelnemers als groep in een virtuele ruimte projecteren. 

Deze zogeheten Together-modus creëert voor de deelnemers een gevoel van nabijheid. De organisator van de vergadering, of zelfs een deelnemer, bepaalt waar de vergadering zich virtueel afspeelt. Dit kan een typische vergaderruimte, auditorium of zelfs een café zijn. Door deze functionaliteit te gebruiken lijkt het net of alle deelnemers in dezelfde ruimte zitten. 

Met het lichaamsgedeelte dat zichtbaar is voor de webcam, wordt je in deze virtuele omgeving geplaatst. De functie is een aanvulling op de achtergronden die je al zelf kunt instellen tijdens het videobellen. 


Aangepaste lay-outs
 

Voor een dynamische presentatie- en kijkervaring zijn presentatoren binnenkort in staat zelf te bepalen hoe de inhoud van de presentatie wordt weergegeven. Als een presentator een PowerPoint-dia laat zien, kunnen deelnemers de videofeed van de presentator zien die naar de voorgrond is getransponeerd. Zo lijkt het net of de presentator ín de presentatie staat. 

Zowel de Together-modus als de aangepaste lay-outs laten nog wel even op zich wachten. Later dit jaar rolt Microsoft deze nieuwe functionaliteiten uit.