Net zo soepel, snel en veilig thuiswerken als op kantoor? Het kan!

Gepubliceerd op: 29-09-2020

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels ontdekt. Gelukkig maar, want thuiswerken is voor veel mensen nog aan de orde van de dag. En ook op de lange termijn wordt binnen veel organisaties thuiswerken gefaciliteerd. Maar hoe doe je dat?

Het faciliteren van thuiswerken vraagt om beleid. Dit gaat over arbowetgeving, maar ook over informatiebeveiliging en werkplekapparatuur.


Informatiebeveiliging

Zeker met thuiswerken is het goed om extra aandacht te hebben voor informatiebeveiliging. Klanten van NEH genieten de luxe dat hiervoor op technisch vlak alles goed ingeregeld is. Denk aan mogelijkheden voor Multi-Factor Authenticatie en SOC/SIEM.

In 95% van de gevallen van incidenten rond informatiebeveiliging speelt de mens een grote rol. In samenwerking met BeveiligMij biedt NEH hiervoor security awareness trainingen aan.

Wat kunnen medewerkers hierin nu zelf al doen?

  • Werk vanuit huis en maak alleen verbinding via een beveiligd netwerk;
  • Houd extra rekening met het phishing en andere valse e-mails;
  • Wees je bewust van datalekken. Ga zorgvuldig om met informatie die je in huis hebt of die je bespreekt via berichtenapps en videobel-applicaties.


Werkplekapparatuur

Waar je ook werkt. Het is zaak dat de werkplekapparatuur van jouw organisatie overal feilloos functioneert. Snel opstarten, altijd bij de juiste data kunnen en gemakkelijk videobellen wanneer dat nodig is. In een eerder artikel kon je al lezen over 4 Surfaces voor efficiënt werken. Daarnaast kunnen ook laptops van Dell en HP een goede keuze zijn. Functionaliteiten van werkplekapparatuur moeten nu eenmaal aansluiten bij de wensen en behoeftes van jouw medewerkers.

Om deze werkplekapparatuur centraal te beheren bestaat NEH Device Management. Deze oplossing stelt eindgebruikers in staat productief te zijn terwijl zakelijke gegevens veilig blijven. Win-win dus. 


Hoe gaat thuiswerken bij jou?

Heeft jouw organisatie alles al in werking gesteld om thuiswerken te faciliteren? Of ga je graag eens in gesprek met één van onze consultants om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken?

We horen het graag van je via het contactformulier.