Met vernieuwde ICT-omgeving kan Woonconcept zich 100% inzetten vanuit huis

Gepubliceerd op: 25-03-2020

Een migratieweekend staat vooral bekend om lange dagen, grote veranderingen, het halen van deadlines, testen, uitrollen en het geven van adoptietrainingen. Een team met een missie: nieuwe kantoorautomatisering voor de gehele organisatie.

Medewerkers van de ICT-leverancier en de klant werken samen om na zo’n weekend van start te gaan in een vernieuwde ICT-omgeving. Wij spraken met Elke Germers, Manager Ondersteuning & ICT bij Woonconcept, die dit proces met NEH heeft doorlopen.

De missie van Woonconcept is duidelijk: alle bewoners trots op Thuis. Daarin moet de ICT voor alle medewerkers ondersteunend zijn. Het vorige systeem kon de toenemende, digitale vragen niet meer aan. Het systeem werd steeds trager en belemmerde de corporatie in de ondersteuning van haar klanten. Tijd voor verandering!

Elke mocht het migratieweekend vlak voor de uitbraak van het coronavirus meemaken. De timing kon naar eigen zeggen niet beter. Na een week werken in de nieuwe omgeving, werd heel Nederland geacht thuis te werken om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Door de nieuwe moderne werkplek kon Woonconcept op tijd schakelen, waardoor zij nu 100% thuis kunnen werken.


Verloop migratieweekend

Eén keer eerder mocht Elke een migratieweekend meemaken, maar nog niet eerder als eindverantwoordelijke. Enthousiast vertelt ze: “Het is best spannend om de stekker uit je totale bedrijfsvoering te trekken en je vertrouwen in handen van iemand anders te leggen. Gelukkig voelde alles meteen heel goed. Je merkte dat de collega’s bij NEH heel goed op elkaar waren ingespeeld. Het hele weekend is er hard en succesvol gewerkt.”

Of alles vlekkeloos verliep? Eerlijk antwoordt Elke: “Er zijn altijd wel tegenslagen, zoals doorlooptijden die langer duren dan gepland. Als je daar maar weer goed mee om weet te gaan. Yordi (Systeembeheerder Device Management bij NEH en aanvoerder van zijn voetbalelftal) heeft op zaterdagavond zelfs zijn voetbalwedstrijd afgebeld, om het werk af te krijgen. Dan voel je je wel even maximaal ontzorgt en heel bijzonder.”


What’s in it for me?

Op de vraag hoe Elke al haar collega’s meekrijgt in zo’n verandering, luidt het antwoord: “Dat zijn verschillende combinaties. Je moet de urgentie duidelijk maken bij alle collega’s. In een vroeg stadium moet je kunnen duiden wat de verandering voorstelt, wat het voor hen betekent en welke positieve gevolgen het heeft. Je legt de ‘what’s in it for me’ uit.” Het mooiste bij dit soort trajecten is dat het eigenlijk helemaal niet over ICT gaat. Het gaat om de organisatie en de mensen daarbinnen. Bewustwording, acceptatie en de veranderbereidheid bij collega’s is veel belangrijker. Die nieuwe ICT oplossingen staan als een huis. Daarin schuilen niet de risico’s.

“Na een gezamenlijke training van Patrick (Technical Consultant bij NEH) en een collega van de Servicedesk bij Woonconcept, konden wij goed overbrengen wat de vernieuwde kantoorautomatisering is en hoe het werkt. Dat is de basis”, gaat Elke verder. “Hier zijn wij op tijd mee begonnen, waardoor we echt met collega’s samen naar de migratie toe konden werken.”

Elke sluit af: “In onze zoektocht naar een nieuwe ICT-leverancier heeft NEH tijdens hun presentatie hoge verwachtingen geschept. Ik moet toegeven dat alle beloftes uit het selectietraject volkomen zijn waargemaakt. De eerste Corona thuiswerkdag zat ik met zwetende handen achter mijn scherm. Alles werkte, 100 Woonconcepters waren op afstand ingelogd en de performance bleef super. Dat is wat ik mijn collega’s en bewoners wil bieden! En dat maakt enorm trots. Met heel veel vertrouwen gaan we samen met NEH de digitale toekomst tegemoet!