Gluren bij Dudok Wonen voor Microsoft Teams Rooms

Gepubliceerd op: 07-08-2020

Op woensdag 5 augustus maakte NEH kennis met Poly voor het inrichten van Microsoft Teams Rooms. Frank Baas, Business consultant bij Dudok Wonen, introduceerde deze hybride en moderne vergadermethode aan verschillende afdelingen van NEH.

Veel organisaties kunnen door de RIVM-richtlijnen in situaties komen waarbij niet alle medewerkers met voldoende afstand op kantoor kunnen zitten. Vaak kan maar de helft van de medewerkers aanwezig zijn. Bij Dudok werken ze nu enkele weken met Microsoft Teams Rooms door middel van Poly. Collega’s zijn enthousiast, want de applicatie is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. Met Rooms kunnen alle vergaderingen doorgaan, omdat iedereen online kan aansluiten zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn.


Hybride vergaderingen

Microsoft Teams Rooms gaat net iets verder dan de gebruikelijke Teams-variant. Patrick de Lanoy, Technical consultant bij NEH, legt uit waarom: “Je wilt online en offline met elkaar samenbrengen, waardoor hybride vergaderingen ontstaan. Met Rooms heb je de mogelijkheid om de bestaande vergaderzalen zo effectief mogelijk in te zetten. Je brengt de collega online naar de vergaderzaal.” De komende tijd gaat Dudok Wonen onderzoeken hoe ze Rooms kunnen inzetten voor haar huurders.

Bij Dudok Wonen kunnen normaal gesproken twaalf personen deelnemen aan een vergadering in de grote vergaderzaal. Door de anderhalve meter afstand te waarborgen, is deze ruimte nu toegankelijk voor maximaal zes personen. Een kwartaalvergadering, directieoverleg, sollicitatie of met meer dan zes collega’s vergaderen was lange tijd alleen online mogelijk. Rooms brengt de vergaderzaal naar de collega’s thuis, terwijl de liefhebbers van persoonlijk contact de vergadering op kantoor kunnen bijwonen.


Gluren bij de buren

Rooms werkt het beste met een volledige Teams licentie, Exchange Online en geïntegreerd telefonie. Mocht je ook eens willen gluren bij de woningcorporatie gevestigd in de oude Melkfabriek in Hilversum, dan kan dat. Naast het gluren bij de buren kunnen wij een passend advies geven voor jouw organisatie. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.