Giarte 2019: “NEH blinkt uit in innovatie!”

Gepubliceerd op: 02-10-2019

Onze klanten hebben opnieuw van zich laten horen in het jaarlijkse Giarte Outsourcing Performance Benchmark onderzoek. Ze geven aan dat NEH sterk is in innovatie en dat ze bij ons terecht kunnen voor specialistische kennis van woningcorporaties.

Met een Giarte Trust Score van wederom 76 kunnen wij constateren dat de mate waarin onze klanten ons vertrouwen op een stabiel niveau zit. Verder zijn al onze dienstentevredenheidsscores dit jaar gestegen; Application Management naar een 7,9, Infrastructure Management naar een 8 en End User Management naar een 7,5. In het nieuwe Managed Security-domein zitten wij met een score van 7,8 maar liefst 0,3 boven het gemiddelde.

Toegevoegde waarde NEH

Aan alle respondenten werd gevraagd wat zij de toegevoegde waarde van NEH vinden. Een mooie meerderheid van 72% geeft aan dit te zien in het feit dat wij inspelen op risicovermindering (privacy, beveiliging en bedrijfscontinuïteit), waarbij het gemiddelde van de benchmark op 55% zit. Toegang tot kennis wordt gewaardeerd met 62% van de respondenten en 31% stelt onze applicaties met nieuwe technologieën op prijs.

Een aantal anonieme reacties:
“NEH is een professionele organisatie; duidelijke kaders, snelle dienstverlening en goede service.”
“NEH heeft kennis van zaken en goede support. Problemen worden snel en accuraat verholpen. Volledige ontzorging.”
“NEH neemt werk uit handen. Deskundig op ICT-gebied.”
“Betrokken, betrouwbaar en kennis van zaken.”

WOW-factor

22% van de respondenten geeft aan het afgelopen jaar positief verrast te zijn geweest door het werk van NEH, de zogenaamde WOW-factor. Enkele reacties hierop: ‘Bij een prio 1-incident, waar meerdere partijen bij betrokken waren, nam NEH de regierol en fungeerden ze als SPOC (Single Point of Contact, red.)’. ‘NEH biedt de mogelijkheid om te teamen en zo kennis te bundelen ten gunste van een eindgebruiker.’

Begin vorige week kwamen de onderzoekers van Giarte naar Leusden om de onderzoeksresultaten uitgebreid toelichten. NEH valt voor hen met <45 miljoen omzet in de categorie ‘medium size organisatie’. Waar in deze categorie gemiddeld 17 klanten per organisatie deelnamen aan het onderzoek, had NEH 39 klanten die meededen aan het onderzoek.

Heldere verbeterpunten

Linda van ’t Klooster is Head of Research bij Giarte en geeft ons een aantal waardevolle inzichten mee: “Jullie hebben hele mooie scores, hoewel deze redelijk gemiddeld zijn. Waar kan NEH het verschil maken? Probeer extra positief te verrassen!” Linda adviseerde: “Jullie klanten zijn tevreden over de diensten, maar soms missen ze net het stapje extra. Neem wat vaker initiatief en wees niet bang om te benoemen wat je al extra voor de klant doet.” Deze adviezen vormen de basis voor verbeteringsslagen en optimalisatie van onze dienstverlening.