Efficiënter werken: Vanuit Outlook e-mails delen in Teams

Gepubliceerd op: 11-05-2021

Het idee achter ‘Delen in Teams’ is eenvoudig en zeker efficiënt. Mensen krijgen dagelijks veel e-mails, die ze graag met collega’s willen delen en bespreken. Om te voorkomen dat er eindeloos heen-en-weer wordt gemaild, waarbij de vele mails ook nog eens tussen alle andere mails verzanden en men het overzicht kwijtraakt, is er nu een goede oplossing.

Het is nu mogelijk om de mail te delen in Teams en daar de discussie te voeren. Door de mail met eventueel de bijlage(n) naar Teams te brengen, ontwikkelt de discussie zich centraal en kan iedereen er aan bijdragen, blijft alle relevante informatie in de chat bij elkaar staan, blijft de focus behouden en ook niet onbelangrijk: je mailbox blijft zo verschoond van eindeloos ‘heen-en-weer’ mailen.
Delen in Teams is mogelijk met een enkele persoon, een groep of een kanaal.

WERKWIJZE
Klik op het icoon "Delen in Teams" bovenin de menubalk of klik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm en klik dan op "Delen in Teams", zie afbeelding hierboven.
In het menu dat verschijnt, kan je de naam van een persoon, groep of kanaal typen. Eventueel nog linksonder "Bijlagen opnemen" aanvinken en delen maar!

PLUSPUNTEN
Efficiënt werken: Overzicht in Teams van alle relevante informatie en mails

Delen kan met één of meerdere personen, een groep of een kanaal

Discussie kan centraal gevoerd worden en iedereen kan er aan bijdragen

Mailbox blijft verschoond van eindeloos ‘heen-en-weer’ mailen

Bijlagen kunnen worden meegenomen naar Teams

MINPUNTEN
Het is echter niet mogelijk om de mail(s) te delen met meerdere kanalen tegelijk

Deze functie is (nog) niet beschikbaar voor Outlook op de mobiele devices