Effectief jouw dag indelen met Taken in Microsoft Teams

Gepubliceerd op: 04-05-2020

Microsoft heeft aangekondigd om de functionaliteit Taken op te nemen in Teams. Half juli is het mogelijk om jouw eigen takenlijst toe te voegen aan de applicatie. Taken is een combinatie van de applicaties Planner en To Do in de Teams-omgeving. Al eerder was het mogelijk om onze agenda via Outlook te koppelen aan Teams.

In deze coronatijd werkt iedereen massaal thuis. Om efficiënt thuis te kunnen werken weten we inmiddels allemaal dat daarvoor een goede werkplek, een normaal ritme, een pauze met wat beweging en een afvinklijstjes tot de orde van de dag behoren. In Teams kun je nu alle vergaderingen, combineren met eenvoudig samenwerken én het afwerken van je takenlijst. 

 

Taken gaat vooral erg helpen voor het individu. Je kunt jouw persoonlijke taken (zowel privé als voor het werk) organiseren en prioriteren. Daarnaast kent Taken intelligente suggesties, zoals samenwerkingstaken en opdrachten in verschillende teams. De tool geeft je extra controle op jouw eigen handelen en maatwerk, zonder naar een andere applicatie te hoeven gaan. 

 

Deze nieuwe functionaliteit komt aan de linkerkant, onder de agendafunctie te staan. In een Team is het ook mogelijk om bovenin het tabblad Taken toe te voegen. Microsoft maakvan Teams een multifunctioneel platform. Het is namelijk al mogelijk om allerlei soorten apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en WhiteBoard te openen in Teams. Deze samenwerking van verschillende apps en functionaliteiten draagt eraan bij om jouw dag zo effectief mogelijk in te delen. 

 

Wil je zien hoe Taken in Teams functioneert? Bekijk de video voor deze optimale samenwerking van verschillende apps. Het ziet ernaar uit dat Microsoft in het eerste kwartaal van 2021 deze functionaliteit lanceert. Wij informeren hierover, zodra wij meer weten.