Drie goede voornemens voor 2020

Gepubliceerd op: 23-12-2019

Het einde van het jaar is weer in zicht. Na de kerstdagen komen ook meteen de goede voornemens bovendrijven: afvallen, meer sporten, stoppen met slechte gewoontes en andere doelen. Om deze doelen te behalen kun je mogelijk extra motivatie halen uit quick wins, die jou motiveren om door te zetten. Laten wij je daar nou net mee kunnen helpen.

Vanaf 1 januari 2020 ga ik:

Veiliger om met (persoons)gegevens
Het lijkt zo’n open deur en iedereen heeft het er weleens over gehad; het belang van privacy en veilig omgaan met (persoons)gegevens. Maar het feit dat ‘123456’ voor het zoveelste jaar achtereen het meest gebruikte wachtwoord is, laat ook zien dat we nog een lange weg te gaan hebben met zijn allen.

Hoe ga jij dit doel dan verwezenlijken?
Allereerst verwijzen we jou naar het security awareness handboek (welke wij ook als hardcopy variant voor jou en je collega’s hebben). In dit boekje staat een grote variatie aan beveiligingstips, zoals hoe jij een sterk wachtwoord kan maken. Deze wachtwoordentips geven we jou graag cadeau.

Bij een goed wachtwoord:
• gebruik je geen woorden, namen of data
• gebruik je minimaal 12 karakters
• vervang je letters en cijfers door symbolen
• maak je spelvouten

Andere aandachtspunten zijn:
• Schrijf wachtwoorden nooit op
• Gebruik een wachtwoordmanager
• Een wachtwoord is niet heilig, gebruik tweefactor authenticatie
• Geef elke dienst/website een uniek wachtwoord

Mij inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief met beveiligingstips
Het security awareness handboek is handig, staat vol met tips én helpt je echt verder. Maar het zijn ook tientallen tips tegelijkertijd. En juist daarom is het slim om je in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dit is geen mail vol aanbiedingen waar je niets aan hebt, we delen kennis, tips en mooie verhalen.

Elke maand krijg jij een beveiligingstip waar jij en jouw organisatie direct mee aan de slag kunnen. Je leest over NEH’ers en wat zij dag in dag uit doen voor onze klanten. En je wordt op de hoogte gehouden van interessante marktontwikkelingen en evenementen. Inschrijven doe je hier.

Mijn collega's beveiligingsbewust maken
Het grootste gevaar zit tussen het beeldscherm en de stoel. Wijzelf zijn nog steeds de grootste boosdoener van alle datalekken. Het belang van goede beveiliging en vooral het bewustzijn bij de mens is een olievlek die we met elkaar moeten verspreiden. Daarom roepen we jou graag op om hierbij te helpen. Want hoe bewuster we met zijn allen omgaan met data, des te kleiner de kans dat er gegevens in handen komen van kwaadwillenden.

We hopen jou met deze quick wins te helpen in het behalen van jouw grote doelen en wensen je hier heel veel succes en doorzettingsvermogen in toe.

Fijne jaarwisseling!